Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Gazze'de İsrail Saldırıları: 51 Filistinli Hayatını Kaybetti

Gazze'de İsrail Saldırıları: 51 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 51 Filistinli yaşamını yitirdi. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'in saldırılarını şiddetle kınayarak askeri operasyonların derhal durdurulması gerektiğini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gazze'de İsrail Saldırıları: 51 Filistinli Hayatını Kaybetti
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 51 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. 

Saldırılarda hayatını kaybedenlerin arasında çocuk ve kadınların da bulunduğu belirtildi. Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, açıklamasında, dün sabah saatlerinden itibaren yapılan saldırılarda çok sayıda kişinin yaralandığını ve sivil altyapının ciddi şekilde tahrip olduğunu vurguladı.

Ölü ve Yaralı Sayısı Artıyor

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 40 bin 534 Filistinli yaşamını yitirdi, 93 bin 778 kişi ise yaralandı. Bu süreçte, en az 16 bin 589 çocuğun ve 10 bin 980 kadının hayatını kaybettiği bildirildi. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının hedef alındığı ifade ediliyor.

Birleşmiş Milletler'den Sert Tepki

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'in Batı Şeria'daki saldırılarını şiddetle kınadı. BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric tarafından yapılan açıklamada, Guterres'in İsrail'in hava saldırıları ve büyük ölçekli askeri operasyonlarından dolayı derin endişe duyduğu ifade edildi. Guterres, İsrail'i uluslararası insancıl hukuk kapsamında sivilleri korumaya ve güvenliklerini sağlamak için gerekli önlemleri almaya çağırdı.

Guterres, İsrail'in Batı Şeria'daki askeri operasyonlarının durdurulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bu operasyonların bölgedeki patlamaya hazır durumu daha da körüklediği ve Filistin Yönetimi'ni zayıflattığı belirtildi. Guterres, Kudüs'teki kutsal mekanlarda yapılan "tehlikeli ve kışkırtıcı eylem ve açıklamalardan" da endişe duyduğunu kaydetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrailli 20 Asker Gazze Şeridi'ne Dönmeyi Reddetti: Askeri Yargılama Tehditi

İsrailli 20 Asker Gazze Şeridi'ne Dönmeyi Reddetti: Askeri Yargılama Tehditi