Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Gazze'nin güneyinde ateşkes sağlandı

Gazze'nin güneyinde ateşkes sağlandı

İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekatı için hazırlıklarını sürdürdüğü sırada önemli bir gelişme yaşandı. ABD, İsrail ve Mısır, Gazze'nin güneyinde ateşkes konusunda anlaşmaya vardı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gazze'nin güneyinde ateşkes sağlandı
MUHABİR: Kamer Durdu

Ortadoğu'da süregelen çatışmaların onuncu gününde, İsrail ile Hamas arasında yaşanan gelişmelerde önemli bir dönemeç yaşandı. Reuters'ın iki Mısırlı güvenlik kaynağına dayandırdığı habere göre, ABD, İsrail ve Mısır, Gazze'nin güneyinde yer alan Refah Sınır Kapısı'nın yeniden açılmasıyla eşzamanlı olarak başlaması planlanan bir ateşkes üzerinde anlaşmaya vardı. Ancak Hamas'ın medya ofisi, insani ateşkesle ilgili bir anlaşma olduğuna dair bilgilerinin olmadığını belirtti.

İsrail ordusu ve İsrail'deki ABD Büyükelçiliği ise konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapmamıştır. Bu gelişmeler yaşanırken, çatışmaların devam ettiği ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını artırdığı bildirilmektedir.

CAN KAYBI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

7 Ekim'de Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın başlattığı kapsamlı saldırının ardından, çatışmaların devam ettiği belirtilmektedir. Son 24 saat içinde İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 235 kişi daha yaşamını yitirirken, toplam can kaybının 2 bin 670'e, yaralı sayısının ise 9 bin 600'e ulaştığı ifade edilmiştir.

İsrail ordusu, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ndeki kentleri yoğun bir şekilde bombalamaya devam etmektedir. Bu süreçte, uluslararası toplumun dikkatini çeken ateşkes girişimleri ve müzakerelerin, taraflar arasında tam bir uzlaşmaya nasıl evrileceği belirsizliğini korumaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail-Hamas çatışması akaryakıt fiyatlarına yansıdı!

İsrail-Hamas çatışması akaryakıt fiyatlarına yansıdı!