Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Filistin Devlet Başkanı Gazze Ziyareti ile İsrail Saldırılarını Durdurmayı Hedeflediğini Belirtti

Filistin Devlet Başkanı Gazze Ziyareti ile İsrail Saldırılarını Durdurmayı Hedeflediğini Belirtti

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada, Gazze'yi ziyaret ederek İsrail'in saldırılarını durdurmayı hedeflediğini açıkladı. Abbas, Filistin topraklarının bütünlüğünü savunarak, uluslararası kamuoyunu harekete geçirme çağrısında bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Filistin Devlet Başkanı Gazze Ziyareti ile İsrail Saldırılarını Durdurmayı Hedeflediğini Belirtti
KAYNAK: AA

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) hitap ettiği konuşmasında, Gazze Şeridi'ni ziyaret etme kararının amacını İsrail'in bölgeye yönelik saldırılarını durdurmak olarak açıkladı. 

Filistin haber ajansı WAFA'nın aktardığına göre, Abbas'ın başkanlığındaki Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) İcra Komitesi, bu kararı ele almak üzere bir araya geldi.

Filistin Devleti'nin Bütünlüğünü Savunma Vurgusu yaptı

Abbas, konuşmasında, Filistin topraklarının tamamını tek bir coğrafi ve siyasi birim olarak yönetme yetkisinin Filistin Devleti ve FKÖ'ye ait olduğunu vurguladı. İşgal altındaki Batı Şeria, Kudüs ve Gazze Şeridi'nin, Filistin Devleti'nin ayrılmaz bir parçası olduğunun altını çizen Abbas, FKÖ'nün Filistin halkının tek meşru temsilcisi olduğunu belirtti.

'Uluslararası Kamuoyuna Çağrı'

Abbas, TBMM'deki konuşmasında, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurma girişimini uluslararası düzeyde yaymak için Arap ve İslam dünyası başta olmak üzere tüm uluslararası kamuoyunu harekete geçirmeye yönelik adımlar atılacağını ifade etti. Abbas'ın bu girişimi, Filistin halkının haklarını savunma yolunda önemli bir adım olarak görülüyor.

Filistin'e Tam Üyelik İçin Eylem Planı

Toplantıda, FKÖ Yürütme Komitesi, Abbas'ın Gazze ziyareti kararının ardından, Filistin topraklarına dönüş ve yeniden imar için bir eylem planı hazırlanacağını açıkladı. Bu bağlamda, uluslararası bağışçı kurum ve kuruluşlarla koordinasyon sağlamak üzere bir komisyon oluşturulması kararlaştırıldı. Ayrıca, Filistin Devleti'nin Birleşmiş Milletler'e tam üye olması için pratik adımların atılacağı da vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Biden'ın Rusya Çin ve Kuzey Kore ile Nükleer Çatışmaya Hazırlanma Talimatı Verdiği İddia Edildi

Biden'ın Rusya Çin ve Kuzey Kore ile Nükleer Çatışmaya Hazırlanma Talimatı Verdiği İddia Edildi