Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya FBI eski THY Müdür Yardımcısı'nın evine operasyon düzenledi

FBI eski THY Müdür Yardımcısı'nın evine operasyon düzenledi

FBI, New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın seçim kampanyasını ile ilgili soruşturmalarına devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
FBI eski THY Müdür Yardımcısı'nın evine operasyon düzenledi
KAYNAK: Haber Merkezi

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın seçim kampanyasıyla ilgili bir soruşturma kapsamında, Adams'ın bağış kampanyasının başındaki isim Brianna Suggs, Adams'ın uluslararası ilişkiler ofisindeki yardımcısı Rana Abbasova New Jersey’deki evine ve eski Türk Hava Yolları yöneticisi Cenk Öcal'ın evine baskın düzenlendi.

Bu baskınlar, Adams’ın 2021 seçim kampanyasına yönelik geniş çaplı bir yolsuzluk soruşturmasının ilk işaretleri olarak görülüyor. Soruşturma kapsamında, FBI ve Manhattan’daki federal savcılar, Türk hükümetinin yabancı bağışların Adams’ın kampanyasına aktarılmasıyla bağlantılı olarak gizlice anlaşıp anlaşmadığını araştırıyor. 

FBI'ın soruşturması, Türk hükümetinin Adams'ın kampanyasına yabancı bağışlar aktarması ve Adams'ın itfaiye yetkililerine, Türk konsolosluğuyla yüksek katlı bina konusunda güvenlik endişelerine rağmen anlaşmaları konusunda baskı yapıp yapmadığı konularına odaklanıyor.

Cenk Öcal kimdir?

1978 yılında İstanbul’da doğmuş. Henüz 40 yaşında. İki çocuk babası. Türk Hava Yolları'nde 25 sene çalışmıştır. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde okurken 1999 yılında part-time kabin memuru olarak THY’de uçmaya başlamış. Sonra uluslararası ticaret üzerine master yaparken mesleğini bırakıp, eşinin de ısrarıyla THY’de yoluna devam etmiş. Kabin memurluğundan sonra Genel Müdürlükte Gelir Yönetimi Birimi’nde görev almış. Kabin memuruyken ‘Yolcu az olsa da biraz rahat etsek gibi‘ geleneksel düşünce yerini bu geçişle, ‘ne yapsak da yolcuyu arttırsak‘ fikri öne çıkmaya başlamış. 4 yıl süren bu görevden sonra yönetim onu ilk yurtdışı görevi olan Bulgaristan-Sofya Satış Müdürlüğü’ne atamış. 5 yıl Sofya’da görev yapan Öcal sonunda ülkedeki ikinci noktası olan Varna’yı uçuş ağına katmış. Başarısı ile birlikte yolu New York’a uzanmış. THY New York Genel Müdürü olarak atanmış. New York’da THY’nin tanıtımında ciddi bir başarı yakalamış, iyi ilişkileri nedeniyle Birleşmiş Milletler’den başlayarak her kuruluşta THY’nin temsilini sağlamış. New York Borsası’nda açılış gongunu çalmış. THY’nin ofisinin de bulunduğu ünlü Empire State Building’de THY adına kırmızı-beyaz ışıklandırmayı da gerçekleştirmiş. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kylian Mbappe:Ödül Messi'nin hakkıydı

Kylian Mbappe:Ödül Messi'nin hakkıydı