Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Dünyayı şaşırttı! Beynin içinden doğmamış ikizi çıkartıldı!

Dünyayı şaşırttı! Beynin içinden doğmamış ikizi çıkartıldı!

Bir yaşındaki bebeğin beyninden çıkarılan doğmamış ikizinin hikayesi tıbbi dünyada büyük yankı uyandırdı. Şaşırtıcı olay, tıbbi literatürde nadir görülen bir fenomen olarak kayıtlara geçti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dünyayı şaşırttı! Beynin içinden doğmamış ikizi çıkartıldı!
KAYNAK: Haber Merkezi

Bir yaşındaki bir bebeğin beyninden, doğmamış ikizi çıkarıldı. Amerikan Nöroloji Akademisi'nin 'Neurology' adlı tıp dergisinde yayınlanan bir makale, tıbbi dünyayı şaşkına çevirdi. Vaka, tıp literatüründe sadece 18 kez rapor edilen nadir bir durumu temsil ediyor.

18530213 728Xauto

Kardeşinin Beyninde Sıkışmış

Vaka raporuna göre, araştırmacılar bebeğin kafatasını çeşitli görüntüleme yöntemleriyle incelediklerinde, beyninin sıkıştığını ve sıvı birikimi oluştuğunu tespit etti. Daha sonraki incelemeler ise, bebeğin aslında anne karnındayken bir ikiz kardeşi olduğunu, ancak ikinci bebeğin yeterince gelişemeyerek kardeşinin kafatasının içine sıkıştığını ortaya çıkardı. Doktorlar, fetüsün üst uzuvlarının, kemiklerinin ve hatta tırnaklarının geliştiğini, muhtemelen rahimdeki kardeşinin içindeyken aylarca büyümeye devam ettiğini bildirdi.

640Xauto-31

Tıbbi Olayların Nadir Örneği

Yaklaşık 10 santimlik fetüs, ameliyatla çıkarıldı. Vaka, tıbbi literatürde sadece 18 kez rapor edilen bir durum olarak kayıtlara geçti. Bu olay, tıbbi dünyada oldukça nadir görülen bir fenomeni temsil ediyor. Benzer şekilde, 2015 yılında Çin'de bir erkek bebeğin testisinde doğmamış ikizinin fetüsü bulunmuştu. 20 günlük bebek, doğumun ardından testis torbasının şişmeye başlaması üzerine hastaneye kaldırılmıştı.

640Xauto (3)-2

640Xauto (1)-10

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adlıhan Dere’nin Kızı Neslihan Dünya Evine Girdi

Adlıhan Dere’nin Kızı Neslihan Dünya Evine Girdi