Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Tahran’da

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Tahran’da

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 3+3 Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere İran'ın başkenti Tahran'a gitti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Tahran’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in başlattığı 3+3 formatındaki Güney Kafkasya’da kalıcı barış ve istikrarın tesisine yönelik bölgesel işbirliği platformunun ikinci toplantısı, Dışişleri Bakanları düzeyinde Tahran’da gerçekleştirildi.

Toplantıya Türkiye, İran, Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan katıldı. Toplantının ilk ayağı, 2021 yılında Moskova’da Dışişleri Bakan Yardımcıları düzeyinde yapılmıştı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tahran’daki toplantının yanı sıra, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Fidan ayrıca, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile de bir araya geldi. Görüşmelerde Güney Kafkasya’daki son durum, güvenlik ve işbirliği konuları ele alındı.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, Güney Kafkasya’da savaşın bittiğini ve bölge ülkeleri arasında işbirliği ve barış sürecinin başladığını belirtti. Abdullahiyan, bölgenin sorunlarının bölge ülkeleri tarafından çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, bölge dışı aktörlerin gerilimi artırdığını söyledi.

Abdullahiyan ayrıca, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınayarak, uluslararası toplumun Filistinlilere destek vermesi gerektiğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin’deki polisevi saldırısı davasında yeni gelişme

Mersin’deki polisevi saldırısı davasında yeni gelişme