Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya Başbakanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya Başbakanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya Başbakanı ile görüştü
KAYNAK: İHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’nın başkenti Berlin’deki temaslarını sürdürüyor. Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile baş başa görüşmek üzere Başbakanlık binasına hareket etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlık binasında Scholz tarafından karşılandıktan sonra iki lider basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, basın toplantısında yaptığı açıklamada, 'Açık ve net konuşacağım. 7 Ekim'den sonraki süreç konuşulmuyor. 13 bin Filistinli çocuk, kadın, yaşlı, ne yazık ki öldürülmüştür. Neredeyse Gazze diye bir yer kalmadı' dedi.

Erdoğan basın mensubunun sorduğu soruya verdiği cevapta, 'Binlerce Filistinliyi şu anda İsrail öldürdü mü, öldürdü. Hastaneleri yok etti mi, etti. İbadethaneleri vurdu mu, vurdu. Ben bir Müslüman olarak rahatsızım. Siz bir Hristiyan olarak kiliselerin vurulmasından rahatsız olmuyor musunuz? Bunlara karşı da tavır koyun' diye konuştu.

Erdoğan, İsrail’in nükleer silah sahibi olduğunu ima ederek, İsrail’in bu konuda yalan söylediğini iddia etti. Ayrıca, İsrail’in hastaneleri ve çocukları hedef almasının Tevrat’a aykırı olduğunu belirtti.

Erdoğan, 'Türkiye’nin İsrail’e borcu olmadığını ve bu nedenle rahatça konuşabildiğini ifade etti. Ayrıca, Rusya’nın 4 veya 5 ülkeye tahıl göndermeyi planlanladı' dedi.

Erdoğan, Almanya ile terörle mücadelede daha yakın işbirliği içinde olunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye’nin 52 yıldır Avrupa Birliği kapısında bekletiliyor' şeklinde konuştu.

Erdoğan, 'Türkiye’nin amacının, Filistin ve İsrail’in yan yana barış içinde yaşadığı bir iklimin tesis edilmesi olduğunu belirtti. İsrail’in Filistinlileri öldürdüğünü ve ibadethaneleri vurduğunu belirterek, bir Müslüman olarak bu durumdan rahatsız olduğunu' ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İcradan satılık 2011 model Mercedes-Benz

İcradan satılık 2011 model Mercedes-Benz