Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Coca-Cola'dan Dev Yatırım!

Coca-Cola'dan Dev Yatırım!

Coca-Cola İçecek (CCI), 2023 yılına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Satış hacmindeki azalmaya rağmen yatırımlarını sürdüren şirket, CEO Karim Yahi'nin liderliğinde etkin bir büyüme stratejisi izliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Coca-Cola'dan Dev Yatırım!
KAYNAK: İHA

İstanbul - Coca-Cola İçecek (CCI), 2023 yılına ilişkin finansal sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Şirket, konsolide satış hacmindeki %2,6'lık azalmaya rağmen, yatırımlarını sürdürdüğünü ve operasyon coğrafyasına toplam 6,1 milyar TL yatırım yaptığını duyurdu. CCI'ın 2023 yılı net satış geliri organik bazda %8,4 artarken, net dönem karı %48,3 artış gösterdi. Yıl sonu faaliyet karı ise %26,2 artışla 14,5 milyar TL olarak kaydedildi.

Zorlu Ekonomide Etkin Portföy Kullanımı Büyümeyi Getirdi

CCI CEO'su Karim Yahi, 2023 yılsonu finansal sonuçları değerlendirirken, doğal afetler, ekonomik zorluklar ve komşu ülkelerdeki siyasi huzursuzlukların operasyonları olumsuz etkilediğini belirtti. Ancak, şirketin dinamik fiyatlandırma ve promosyon optimizasyonu gibi stratejilerle bu zorlukları aştığını ve etkili bir gelir büyüme yönetimi uyguladığını vurguladı.

Talepten Önce Yatırım Stratejisinden Ödün Vermeden 6,1 Milyar TL Yatırım

Satış hacmindeki düşüşe rağmen, CCI CEO'su Karim Yahi, talepten önce yatırım stratejisinden vazgeçmediklerini ve yatırımlarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini açıkladı. Yahi, Türkiye operasyonlarına yapılan toplam yatırımın %33'ünün 6,1 milyar TL'ye ulaştığını ifade etti. Ayrıca, 2024 yılında Kazakistan Çimkent ve Özbekistan Semerkand'da yeni fabrikaların yanı sıra Azerbaycan, Irak ve Özbekistan'da da yeni fabrika temellerinin atılacağını söyledi.

Bangladeş Satın Alması ile 600 Milyonluk Nüfusa Hizmet Götürüyoruz

Yahi, Coca-Cola Bangladesh Beverages Limited'in satın alımının tamamlandığını ve bu sayede 600 milyon kişiye ulaştıklarını belirtti. Şirketin Bangladeş'te yaklaşık 1,2 milyon satış noktasında hizmet verdiğini ve Bangladeş'te büyümek ve değer oluşturmak için sabırsızlandıklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kahramanmaraş'ta Felaket Toprak Kaydı!

Kahramanmaraş'ta Felaket Toprak Kaydı!