Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Çinli milyarderin gizli arsa satın alması ABD'yi karıştırdı

Çinli milyarderin gizli arsa satın alması ABD'yi karıştırdı

Çin Komünist Parti'nin üst düzey isimlerinden Chen Tianqiao'nun Oregon'da 80 bin hektarlık bir ormanlık alanı yıllar önce satın alması ülkeyi ayağa kaldırdı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çinli milyarderin gizli arsa satın alması ABD'yi karıştırdı
KAYNAK: Haber Merkezi

Sözcü'nün haberine göre, Çin Komünist Partisi'nin üst düzey isimlerinden Chen Tianqiao'nun yıllar önce Oregon'da gizlice satın aldığı 80 bin hektarlık ormanlık alan, ABD'de büyük bir krize sebep oldu. Resmi belgelerde görünmeyen bu satın alım, 'ABD topraklarındaki en büyük ikinci arsa satın alımı' olarak kayıtlara geçti.

Çinli milyarderin gizli arsa satın alması ABD'yi karıştırdı

Chen Tianqiao, 2015 yılında 85 milyon dolar ödeyerek bu arsayı satın almasının ardından ABD'de en çok toprağa ve gayrimenkule sahip Çinli milyarder oldu. Ancak bu satın alımın federal belgelerde yer almaması, ABD Başkanı Joe Biden'a yönelik eleştirilere neden oldu. Muhalefet, yabancıların ülke topraklarını satın almasını denetlememekle suçladığı Biden yönetimine tepki gösterdi.

Chen'in ABD genelindeki mülkleri, Manhattan'da 39 milyon dolarlık bir villa ve Los Angeles'ta 25 milyon dolarlık bir gayrimenkulü içeriyor. Cumhuriyetçi Senatör Elise Stefanik, konuya ilişkin yaptığı açıklamada,'Gıda güvenliği ulusal güvenliktir. Yabancı düşmanların ne satın aldığını bilmezsek tarım alanlarımızı koruyamayız. Bu durum Biden yönetiminin başarısızlığını gözler önüne seriyor' ifadelerini kullandı.

Ayrıca resmi verilere göre, Çin Komünist Partisi'ne bağlı şirketlerin son dönemde ABD'de çok sayıda tarla ve arsa satın aldığı ortaya çıktı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ariana Grande’nin Saplantılı Hayranına Ceza

Ariana Grande’nin Saplantılı Hayranına Ceza