Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Çin'de heyelan: 8 kişi hayatını kaybetti onlarca kayıp

Çin'de heyelan: 8 kişi hayatını kaybetti onlarca kayıp

Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinde meydana gelen heyelanda sekiz kişi yaşamını yitirirken, onlarca kişi hala kayıp durumda.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çin'de heyelan: 8 kişi hayatını kaybetti onlarca kayıp
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinde meydana gelen heyelanda sekiz kişi yaşamını yitirirken, onlarca kişi hala kayıp durumda. Zhaotong kentinde meydana gelen heyelanda 47 kişi mahsur kaldı.

Devlet Başkanı Xi Jinping, bölgedeki sıfırın altındaki sıcaklıklar ve acil kurtarma ihtiyacı nedeniyle hızlı bir müdahale emri verdi. Bölge, dağlık yapısıyla bilinen heyelanlara açık bir alan olarak bilinmektedir. Güvenlik endişeleri nedeniyle 500'den fazla kişi evlerinden tahliye edilirken, bölgeye bine yakın kurtarma görevlisi sevk edildi. Çin Başbakan Yardımcısı Zhang Guoqing'in, kurtarma operasyonlarını yönlendirmek üzere bölgeye bir rehberlik ekibi gönderdiği belirtildi.

2013'te de meydana gelmişti

Bölge sakinlerinden biri, mağdurların çoğunun yaşlı veya çocuk olduğunu, heyelanın gece saatlerinde meydana geldiğini ve o sırada herkesin uyumakta olduğunu ifade etti. "Çok gürültülüydü ve ayrıca bir sarsıntı da vardı, sanki büyük bir depremmiş gibi hissettim" şeklinde konuştu. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, kurtarma ekiplerinin karla kaplı dağlarda moloz yığınları üzerinde yürüyerek insan aradığı görüldü. Aynı ilçede ocak 2013'te meydana gelen toprak kayması olayında 18 kişi hayatını kaybetmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İştahsız Çocuklara Zorla Yemek Yedirmek Obezite Riski Doğuruyor!

İştahsız Çocuklara Zorla Yemek Yedirmek Obezite Riski Doğuruyor!