Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Çin’de bin turist çığ düşen tatil köyünde mahsur kaldı

Çin’de bin turist çığ düşen tatil köyünde mahsur kaldı

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde bir turistik tatil köyünde meydana gelen çığ olayı sonucunda yaklaşık bin turistin mahsur kaldığı bildirildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çin’de bin turist çığ düşen tatil köyünde mahsur kaldı
KAYNAK: İHA

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde bir turistik tatil köyünde meydana gelen çığ olayı sonucunda yaklaşık bin turistin mahsur kaldığı bildirildi. Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde son 10 gündür devam eden yoğun kar yağışının etkisiyle geçtiğimiz hafta çeşitli bölgelere çığ düştü. Bir otoyolda mahsur kalan 54 araç ve 200'den fazla kişi, kar küreme araçlarının müdahalesiyle kurtarıldı.

Ancak, Hemu tatil köyüne giden yolun kapanması sonucu yerel halk ve binlerce turist bölgede mahsur kaldı. Kurtarma ve yardım çalışmalarına 31 araç ve 53 personel katıldı. Çin resmi haber ajansı tarafından yapılan açıklamada, köye giden yolun büyük bir kısmının temizlendiği belirtildi.

Kar temizleme çalışmaları devam ederken, Altay Karayolları İdaresi Müdürü Zhao Jinsheng, toplamda 350 kilometrelik yolun çığ düşmesi nedeniyle etkilendiğini açıkladı. Olayın etkisi altında kalan bölgedeki turistlerin güvenli bir şekilde kurtarılmaları için çalışmaların titizlikle sürdüğü belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muratpaşa Tatilde de Öğrencilerin Yanında

Muratpaşa Tatilde de Öğrencilerin Yanında