Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi:İsrail'in eylemleri nefsi müdafaa sınırlarını aştı

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi:İsrail'in eylemleri nefsi müdafaa sınırlarını aştı

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, İsrail'in eylemleri için "nefsi müdafaa sınırlarını aştığını" ifade etti. Yi, Çin'in, "Filistin'e yarım asırdır haksızlık yapıldığı ve bunun artık devam edemeyeceği" görüşünde olduklarını söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi:İsrail'in eylemleri nefsi müdafaa sınırlarını aştı
MUHABİR: Süleyman Gezici

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile yaptığı telefon görüşmesinde, Çin'in sivillere zarar veren ve uluslararası hukukun temel ilkelerine aykırı olan eylemleri kınadığını belirtti. Wang, ayrıca "İsrail'in eylemlerinin kendini savunma sınırlarını aştığını" ifade etti.

Çin Dışişleri Bakanı, İsrail'in Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ve uluslararası toplumun çağrılarına uyması gerektiğini ve "Gazze halkının toplu cezalandırılmasına son vermesi" gerektiğini vurguladı. Wang, tüm tarafların gerilimi daha fazla artıracak eylemlerden kaçınmaları ve müzakere masasına en kısa sürede dönmeleri gerektiğini belirtirken, Çin'in ateşkes sağlanması ve savaşın sonlandırılması için yoğun temas halinde olduğunu ifade etti. Vang, ayrıca acil önceliğin sivillerin güvenliğini sağlamak, insani yardım kanallarını hızla açmak ve Gazze halkının temel ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu söyledi.

çin-4

Çin, uzun yıllardır Filistin'e yönelik haksızlıkların sürdüğüne inanıyor ve tüm barışsever ve adil ülkelerin, iki devletli çözümün en kısa sürede uygulanmasını talep etmeleri gerektiğini belirtiyor. Wang, Çin'in Filistin'in ulusal haklarını desteklemeye hazır olduğunu ve Filistin sorununu adil ve kalıcı bir çözüm temelinde düzeltmek için Suudi Arabistan ve diğer Arap ülkeleriyle işbirliği yapmaya hazır olduğunu vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Netanyahu Hamas'a kin kustu| TANSİYONU YÜKSELTECEK SÖZLER

Netanyahu Hamas'a kin kustu| TANSİYONU YÜKSELTECEK SÖZLER