Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya CHP'li Volkan Demir: "İsrail İle Ticaret Artık Son Bulmalı!"

CHP'li Volkan Demir: "İsrail İle Ticaret Artık Son Bulmalı!"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, İsrail'e yönelik ihracat kısıtlamalarını değerlendirirken iktidarı sert bir dille eleştirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP'li Volkan Demir: "İsrail İle Ticaret Artık Son Bulmalı!"
KAYNAK: ANKA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, iktidarın İsrail'e yönelik ihracat kısıtlamalarını sert bir şekilde eleştirdi. Demir, "İsrail'e yapılan ihracat kısıtlaması kararı, halkımızın vicdanının sesidir. Ancak bu kararın, ticareti tümüyle durduracak şekilde genişletilmesi gerekmektedir" dedi.

Ticaret Bakanlığı'ndan Açıklama

Ticaret Bakanlığı, İsrail’e aralarında inşaat demirinden yassı çeliğe, mermerden seramiğe kadar 54 ürün grubunu kapsayan ihracat kısıtlaması getirildiğini açıkladı. CHP Ticaret Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Volkan Demir, alınan kararı değerlendirdi. Demir yaptığı açıklamada iktidarın Gazze’ye yönelik saldırıları kınarken, İsrail ile ticareti sürdürdüğünü ve kısıtlama kararını saldırılar başladıktan 185 gün sonra aldığını vurguladı. Demir, “Bu durum iktidarın halkımızın taleplerine ve uyarılarına ne kadar duyarsız olduğunun göstergesidir. İsrail'e yapılan ihracat kısıtlaması kararı, halkımızın vicdanının sesidir. Ancak bu kararın, ticareti tümüyle durduracak şekilde genişletilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

CHP'nin Tepkisi

Demir, CHP olarak ülkemizin çıkarlarını ve bölgesel barışı korumak için daha sert önlemler alınması gerektiğini belirtti. Demir,“Bu durum iktidarın halkımızın taleplerine ve uyarılarına ne kadar duyarsız olduğunun göstergesidir. İsrail'e yapılan ihracat kısıtlaması kararı, halkımızın vicdanının sesidir. Ancak bu kararın, ticareti tümüyle durduracak şekilde genişletilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kağıthane'de Silahlı Saldırı: 2 Kişi Öldü 2 Kişi Yaralandı

Kağıthane'de Silahlı Saldırı: 2 Kişi Öldü 2 Kişi Yaralandı