Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Çevre ve Şehircilik Bakanı Azerbaycan'da

Çevre ve Şehircilik Bakanı Azerbaycan'da

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de resmi ziyaret kapsamında ülkenin ulusal lideri Haydar Aliyev'in kabrini ve Türk ve Azerbaycan şehitliklerini ziyaret etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Azerbaycan'da
KAYNAK: İHA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de resmi ziyaret kapsamında ülkenin ulusal lideri Haydar Aliyev'in kabrini ve Türk ve Azerbaycan şehitliklerini ziyaret etti. Özhaseki, Haydar Aliyev'in mezarına çelenk bıraktı ve Azerbaycan Şehitler Hıyabanı'ndaki anıta çelenk koydu. Ardından Bakü Türk Şehitliği'ne geçen Bakan Özhaseki, buradaki anıta çelenk sundu, temsili şehit mezarlarına karanfil bıraktı ve anıt defterini imzaladı.

Gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Özhaseki, Azerbaycan'a iklim ve meteoroloji alanında yapılacak toplantı için geldiklerini belirterek, iki ülke arasındaki anlaşmaların devam ettiğini ve Türk dünyasındaki sosyal, içtimai ve ekonomik olayların kendilerini yakından ilgilendirdiğini söyledi. Filistin'de yaşanan olaylara da değinen Özhaseki, dünyanın gözü önünde bir katliamın gerçekleştiğini belirterek, bu duruma sessiz kalan bazı ülkeleri eleştirdi. Bakan Özhaseki, "Nasıl vicdansızca saldırdıklarını ve herhangi bir etik kural, ahlaki kural tanımadan barbarca saldırılar karşısında nasıl göz yumduklarını hep beraber görebilirsiniz" ifadelerini kullanarak, Türk ve İslam dünyasının birlik içinde olması gerektiğini vurguladı. Bakan Özhaseki, Bakü'deki temasları çerçevesinde 2. Türk Dünyası Meteoroloji Forumu'na katılacak ve Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov ile görüşmeler gerçekleştirecek.

AW076818_01

AW076818_02

AW076818_03

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Zam öncesi TÜVTÜRK kararı! Milyonlarca araç sahibi muayeneye gidip geri döndü

Zam öncesi TÜVTÜRK kararı! Milyonlarca araç sahibi muayeneye gidip geri döndü