Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Bulgaristan'da Erken Seçim Hazırlıkları: Yeni Kabine Kuruluyor

Bulgaristan'da Erken Seçim Hazırlıkları: Yeni Kabine Kuruluyor

Bulgaristan’da erken seçim hazırlıkları hız kazandı. Cumhurbaşkanı Radev, geçici hükümeti kurma görevini Dimitar Glavçev’e verirken, seçmenler 27 Ekim’de sandık başına gitmeye hazırlanıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bulgaristan'da Erken Seçim Hazırlıkları: Yeni Kabine Kuruluyor
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Bulgaristan, süregelen hükümet krizi nedeniyle bir kez daha erken seçim hazırlıklarına başlıyor.

 Cumhurbaşkanı Rumen Radev, geçici hükümeti kurma görevini yeniden Dimitar Glavçev’e verdi. Eğer Glavçev başarılı olursa, 27 Ekim tarihinde seçmenler sandık başına gidecek.

Cumhurbaşkanı Radev’den Seçim Güvenliği Uyarısı

Cumhurbaşkanı Radev, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen bir toplantıda, yeni geçici hükümetin en önemli görevinin adil ve şeffaf bir seçim süreci yürütmek olacağını vurguladı. Radev, “Seçimlerde yapılabilecek oy alışverişi ve diğer yolsuzlukların önlenmesi gerektiğini” belirterek, Glavçev’e kabineyi kurması için 26 Ağustos’a kadar süre tanıdı.

Geçici Hükümetin Önceliği Seçim Güvenliği

Geçici Başbakan Glavçev, Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen sürede kabineyi kurarak Cumhurbaşkanı’nın güvenini kazanırsa, ülke 27 Ekim’de erken genel seçime gidecek. Cumhurbaşkanı Radev’in, daha önce Sayıştay Başkan Yardımcısı Goritsa Gınçarova-Kojareva tarafından sunulan kabine taslağını onaylamadığı biliniyor.

Bulgaristan’da süregelen siyasi istikrarsızlık, ülkede son üç yılda 7. kez erken seçime gidilmesine neden oldu. Seçmenlerin sandığa olan ilgisi giderek azalırken, önceki seçimlerde yüzde 34 olan katılım oranının yeni seçimde daha da düşmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bolu Gerede’deki Orman Yangını  Ankara İstikametine Yöneldi

Bolu Gerede’deki Orman Yangını Ankara İstikametine Yöneldi