Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Brezilya Hükümeti X' i Kapatmaya Hazırlanıyor

Brezilya Hükümeti X' i Kapatmaya Hazırlanıyor

SpaceX'in ana ortağı Elon Musk, Brezilya Yüksek Mahkemesi'nin Starlink'e yaptırım uygulama kararının ardından, Brezilyalı kullanıcılara ücretsiz internet hizmeti sunacaklarını açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Brezilya Hükümeti X' i Kapatmaya Hazırlanıyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Sosyal medya devi X, Brezilya'nın yerel yasalarına uyum sağlamak için yaşanan hukuki süreçte, Brezilya Yüksek Mahkemesi'nin platformun kapatılması kararını vermek üzere olduğunu duyurdu. Mahkeme, X'in Brezilya'da yasal bir temsilci belirlemesi için tanınan sürenin perşembe akşamı dolmasının ardından bu kararı almayı planlıyor.

Musk'ın geniş iş imparatorluğunun bir parçası olan Starlink uydu internet firmasının yerel banka hesapları, Yüksek Mahkeme Yargıcı Alexandre de Moraes'in kararıyla perşembe günü donduruldu. Bu yaptırımın, X'in Brezilya'daki yasal temsilcilerini belirlememesi ve belgeleri teslim etmemesi nedeniyle verilen para cezalarıyla ilgili olduğu belirtildi.

Musk’tan Sert Tepki

Elon Musk, X'te yaptığı açıklamalarda, Moraes’i “kötü bir diktatör” olarak nitelendirdi ve Starlink'in engellenme kararını yasadışı bulduğunu ifade etti. Musk, bu kararın Brezilyalı kullanıcıları ve diğer hissedarları “uygunsuz bir şekilde” cezalandırdığını savunarak, SpaceX'in Brezilya’daki kullanıcılara ücretsiz internet hizmeti sağlayacağını duyurdu.

Yasal Temsilci Bulundurma Zorunluluğu

Brezilya yasalarına göre, ülkede faaliyet gösteren tüm internet şirketlerinin yasal bir temsilciye sahip olması gerekiyor. Bu temsilci, adli emirleri alabilecek ve işletmenin yasal sorumluluğunu taşıyacak nitelikte olmalı. Yüksek Mahkeme, X'in bu gerekliliği yerine getirmediği için cezalandırıldığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Samsun Atakum'da satılık 147 m² daire

Samsun Atakum'da satılık 147 m² daire