Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze'de dramatik ölümler ve acılar yaşanıyor

BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze'de dramatik ölümler ve acılar yaşanıyor

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 'dramatik ölümler ve acılar' yaşandığını söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze'de dramatik ölümler ve acılar yaşanıyor
KAYNAK: Haber Merkezi

BM'nin New York'taki Genel Kurulu'nda düzenlenen törende konuşan Guterres, 7 Ekim'de başlayan çatışmalar sonrasında 'Gazze'de her gün dramatik ölümlere ve acılara tanık olduklarına' ve 'siviller açısından korkunç sonuçlara yol açan çatışmaların tüm şiddetiyle sürdüğüne' dikkati çekti.

Çünkü hepimiz insanız ve haklar bakımından eşitiz

BM Genel Kurul Başkanı Dennis Francis, dünya çapındaki insan hakları savunucularının başarılarını onurlandırmak üzere düzenlenen oturumun açılış konuşmasında, 'tüm insanların eşitliğine' ifade etti.

Francis, 'İnsan haklarının, salt sloganların ötesine geçmesini sağlamak, bireylere, kutsal sayılan ve kutsal sayılması gereken haklarını geri talep etme gücü vermek için harekete geçme zamanıdır. Çünkü hepimiz insanız ve haklar bakımından eşitiz. Hiçbir ayrım gözetmeksizin her hayat önemlidir' şeklinde konuştu.

İnsan hakları savunucuları, değişimin ileri görüşlü temsilcileridir

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk de 'İnsan hakları savunucuları, değişimin ileri görüşlü temsilcileridir. Onlar, hepimiz için daha iyi bir gelecek görüyorlar ve bu geleceği nasıl gerçeğe dönüştüreceklerini biliyorlar' ifadelerini vurguladı.

Bu alanda ödül alanlara seslenen Türk, 'Sizler, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin elçilerisiniz. Olağanüstü çalışmalarınız, dünyamızı her geçen gün daha iyiye doğru değiştiriyor. Bu, kararlılık gerektirir ve cesaret ister' şeklinde konuştu.

Türk, ödül sahiplerine, dünya çapında insanlara daha iyi bir gelecek inşa etmeye yönelik eşsiz katkılarından dolayı teşekkür etti.

1968'den bu yana verilen BM İnsan Hakları Ödülü'ne bu yıl Beyaz Rusya'dan Viasna İnsan Hakları Merkezi, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden Julienne Lusenge, Ürdün'den Amman İnsan Hakları Araştırmaları Merkezi, Uruguay'dan Julio Pereya ile "Temiz, sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevre hakkının evrensel olarak tanınması için çalışan Küresel Koalisyon" layık görüldü.

Etiketler

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Lüks makam aracı aldığı için eleştirilen AKP'li belediye başkanı adaylıktan çekildi

Lüks makam aracı aldığı için eleştirilen AKP'li belediye başkanı adaylıktan çekildi