Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Biden'ın soruşturan raporda çarpıcı iddialar ortaya çıktı

Biden'ın soruşturan raporda çarpıcı iddialar ortaya çıktı

Özel yetkili savcı Robert Hur'un açıklamaları, Amerikan Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'ın hafızası hakkında tartışmalara yol açtı. Biden'ın hafızasındaki "ciddi kısıtlamalar" ve önemli tarihleri unutması, siyasi bir krize neden oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Biden'ın soruşturan raporda çarpıcı iddialar ortaya çıktı
KAYNAK: Haber Merkezi

Özel yetkili savcı Robert Hur'un raporu, ABD Başkanı Joe Biden'ın hafızasının 'ciddi kısıtlamaları'olduğunu belirtiyor ve önemli tarihleri unuttuğunu ifade ediyor. Rapora göre, Biden'ın başkan yardımcılığı döneminde bazı gizli belgeleri 'bilinçli' olarak elinde tuttuğu iddia ediliyor, ancak suçlama gerektirmediği sonucuna varılmış. Öte yandan, Hur'un raporu, Biden'ın Beyaz Saray'dan çıkardığı belgelerin içeriğini hatıratında kullandığını belirterek tepki gösteriyor.

Hur'un İddiaları ve Rapor Detayları

Hur'un raporu, Biden'ın Beyaz Saray'dan çıkardığı bazı defterlerin içeriğini 'Promise Me, Dad' isimli hatıratında kullanmasına da tepki gösteriyor. Raporda, Biden'ın Beyaz Saray'dan alınan belgeleri kullandığı ifadesiyle ilgili soruşturma sürerken bir dizi çelişki ve belirsizlik olduğu belirtiliyor.

Savcı Hur'un raporunda, Biden'ın 2017'de görev süresini tamamlarken Afganistan ile ilgili istihbarat içeren gizli belge ve defterleri "bilinçli" olarak elinde tuttuğu iddiasına yer veriliyor. Ancak rapor, bu durumun suçlama gerektirmediği sonucuna varıyor.

Hur'un ayrıca raporunda, Biden'ın Barack Obama dönemindeki olayların tarihlerini hatırlayamadığını ve hatta oğlu Beau'nun ölüm tarihini bile 'tam çıkaramadığını' ifade ettiği görülüyor. Raporda, Biden'ın hatıralarına dayanarak verdiği ifadelerin tutarsızlığına dikkat çekiliyor.

Biden'ın Savunması ve Tepkiler

Biden, raporun halka açılmasından sonra yaptığı ilk açıklamada ulusal güvenlik konularını ciddiye aldığını ve soruşturma boyunca Hur'a zorluk çıkarmadığını belirtti. Ancak daha sonra yaptığı konuşmada sert ifadelerle rapora karşı çıktı ve hafızasının iyi olduğunu savundu.

Biden, sorulara cevap verirken hafızasının 'iyi olduğunu' söyledi. ABD Başkanı, açıklama sırasında bir noktada Mısır ve Meksika'yı birbiriyle karıştırdı.

Raporun kasımda yapılacak ABD Başkanlık seçimlerine kısa süre kala açıklanması, Biden kampında endişe yarattı. Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olması beklenen Donald Trump, 2020'de yarışıp yenildiği Biden'a 'uykucu' diye lakap takmış ve gaflarıyla sıkça dalga geçmişti. Biden'ın 81 yaşında olması, yeni bir dönem seçilmesi durumunda sağlık durumunun nasıl olacağı konusunda endişeler ortaya çıkarıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erzurum'da uzun kış gecelerinin geleneği tel helvası nasıl yapılır?

Erzurum'da uzun kış gecelerinin geleneği tel helvası nasıl yapılır?