Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Bangladeş’te seçim sonuçları protesto edildi

Bangladeş’te seçim sonuçları protesto edildi

Bangladeş'te 7 Ekim'de gerçekleştirilen genel seçimlerin ardından binlerce kişi, Başbakan Şeyh Hasina'nın partisi Awami Birliği'nin zaferini protesto etmek amacıyla başkent ctoplandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bangladeş’te seçim sonuçları protesto edildi
KAYNAK: İHA

Bangladeş'te 7 Ekim'de gerçekleştirilen genel seçimlerin ardından binlerce kişi, Başbakan Şeyh Hasina'nın partisi Awami Birliği'nin zaferini protesto etmek amacıyla başkent Dakka'da toplandı. Bangladeş halkı, seçimlerin iptal edilmesini ve Hasina'nın istifasını talep ederek, yeni seçimlerin düzenlenmesini istedi. Ülkedeki en büyük dini grup olan Bangladeş Cemaat-i İslami Hareketi destekçileri de protestolara katıldı ve Hasina muhalifi sloganlar attı.

Bangladeş'teki 12. genel seçimlerde Başbakan Şeyh Hasina'nın partisi Awami Birliği, üst üste dördüncü kez zafer kazandı ve Hasina beşinci kez Başbakanlık görevine seçildi. Ancak, seçimler ana muhalefet tarafından boykot edilmişti ve ülke genelinde protestolar gerçekleşmişti.

Protestocular, 7 Ekim'deki seçim sonuçlarını kabul etmeyerek Hasina'nın istifasını talep ediyor ve yeni seçimlerin düzenlenmesini istiyorlar. Bu protestolar, Bangladeş'te siyasi atmosferin gergin olduğunu gösteriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kayserispor Karagümrük maçı için hazırlıklarını tamamladı

Kayserispor Karagümrük maçı için hazırlıklarını tamamladı