Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Baharatlı Cips Yiyen Çocuk Hayatını Kaybetti

Baharatlı Cips Yiyen Çocuk Hayatını Kaybetti

Geçen yıl sosyal medyada gördüğü baharatlı tortilla cips yeme meydan okumasına katılan ve fenalaşan 10'uncu sınıf öğrencisi Harris Wolobah'ın otopsi raporuna ulaşıldı. İşte detaylar

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Baharatlı Cips Yiyen Çocuk Hayatını Kaybetti
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Massachusetts eyaletinde, geçen yıl sosyal medyada popüler hale gelen "baharatlı tortilla cips yeme meydan okuması"na katılan 10. sınıf öğrencisi Harris Wolobah'ın ölümüyle ilgili otopsi raporu açıklandı. Rapora göre, Paqui firmasının ürettiği çok baharatlı cipsi tükettikten kısa bir süre sonra rahatsızlanan Wolobah, yüksek seviyede kapsaisin nedeniyle ani kalp durması sonucu yaşamını yitirdi. Çocuğun kalp büyümesi ve kalp kası bandı rahatsızlığı da raporda belirtildi.

Bu trajik olayın ardından, Paqui firması tarafından sosyal medya üzerinden başlatılan "meydan okuma"da, dünyanın en acı iki biberinden elde edilen ürünü yiyenlerin çektikleri videoları paylaşması isteniyordu. Ancak bu meydan okumaya katılan birçok çocuk hastanelik olmuştu.

Son derece acı olan bu ürüne karşı, çocuk ve gençlere uyarılar yapılarak benzer tehlikelerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şüpheli şahıs uyuşturucu maddelerle yakalandı

Şüpheli şahıs uyuşturucu maddelerle yakalandı