Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya AYAKLARI YERE DEĞMEYEN ÇOCUK TANRIÇALAR

AYAKLARI YERE DEĞMEYEN ÇOCUK TANRIÇALAR

Çocuk saflığının hiç çocukluğunu yaşayamadığı bir gelenek. Ayakları yere değmeyen çocuk tanrıçalar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AYAKLARI YERE DEĞMEYEN ÇOCUK TANRIÇALAR

Nepalli çocuk tanrıçalar (2)-min

Dünyanın çeşitli yerlerinde eski gelenekler çeşitli şekillerde sürdürülmeye devam ediliyor. Gerek bayramlar, gerek dini ritüeller olsun, dünya çeşitlilikle dolup taşıyor. Kumari de bu geleneklerden biri. Kumari tanrıçası olarak kabul edilen ve yaşları 2 ila 6 arasında değişen bu çocuklar ergenliğe girene kadar tanrıça olarak kabul ediliyor. Hindu ve Budist inancından kutsal kabul edilen bu çocukların ayaklarının yere değmemesi için sürekli kollarda taşınıyor.

s-b0b62c0ba3c68741e8441688aea96ce35932beaa

DÜNYANIN ÇATISI NEPAL'DE AYAKLAR YERE DEĞMİYOR

3583130_019eba9f6db9926d46b547b6932dab83_640x640

2 ila 6 yaş arasındaki kız çocuklarından seçilen Kumari tanrıçası hemen hemen bir buçuk milyar insan tarafından kutsal kabul ediliyor. Halk nezdinde çok büyük saygı görüyor. 

Yasayan-Tanrica-Kumari_1600

Nepal’i kötülüklerden koruduğuna, bereket ve iyi şans getirdiğine inanılan tanrıça Kumari, Budist ailelerin ergenliğe erişmemiş küçük kız çocukları arasından seçiliyor Mükemmeliyetini kanıtlayan birçok testten geçen kız çocuğu, ergenliğe girene kadar tanrıça olarak kalıyor ve Nepal'in başkenti Katmandu’daki 2 katlı ahşap evinden yılda sadece birkaç kez dışarı çıkıyor. 

55-5

Bölgede yaşayan Hindu ve Budistlerin yanı sıra çok sayıda turist, her gün evinin balkonundan kendilerini selamlayan tanrıça Kumari’yi görmek için eve akın ediyor. Henüz konuşmaya yeni başladıkları bir yaşta ailelerinden alınan ve tanrıça olarak Katmandu'daki evde yaşayan Kumaniler, aldıkları eğitimle kutsal olduklarını öğreniyorlar. Dini törenlerde halkla bir araya gelen tanrıça Kumani'ye toplum büyük sevgi ve hürmet gösteriyor. Üstelik bu hürmeti gösterenler sadece yerel halk değil, dünyanın dört bir yanından gelen turistler de. İnanç gereği ayakları yere hiç değdirilmeyen tanrıça Kumani ergenliğe girince yerini bir başka çocuğa bırakıyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Güven uygulaması 

Antalya'da Güven uygulaması