Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Avustralya Nazi selamını yasakladı

Avustralya Nazi selamını yasakladı

Avustralya'da, İsrail-Gazze savaşı sonrasında artan Yahudi karşıtı olaylara tepki olarak alınan önlemler kapsamında, Nazi selamı ve terör gruplarıyla ilgili sembollerin sergilenmesini veya satılmasını yasaklayan yasa Pazartesi günü yürürlüğe girdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Avustralya  Nazi selamını yasakladı
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Avustralya'da, İsrail-Gazze savaşı sonrasında artan Yahudi karşıtı olaylara tepki olarak alınan önlemler kapsamında, Nazi selamı ve terör gruplarıyla ilgili sembollerin sergilenmesini veya satılmasını yasaklayan yasa Pazartesi günü yürürlüğe girdi. Yasa, halka açık alanda Nazi selamı verme veya SS paramiliter grubuyla bağlantılı Nazi gamalı haçını sergileme eylemlerini 12 aya kadar hapisle cezalandırılabilir bir suç olarak tanımladı. Aynı zamanda, bu sembollerin satışı ve ticareti de yasaklandı.

Başsavcı Mark Dreyfus, yasanın Avustralya'da terör eylemlerini yüceltenlere yer verilmeyeceği konusunda açık bir mesaj olduğunu belirtirken, "Bu, türünün ilk örneği ve Avustralya'da hiç kimsenin Nazileri ve onların şeytani ideolojilerini yücelten eylem ve sembollerinden kâr elde etmesine izin vermeyecek" dedi.

Yasa, aynı zamanda İslam Devleti, Hamas veya PKK gibi yasaklı terör örgütleriyle bağlantılı sembollerin kamuya açık olarak sergilenmesini veya ticaretini de yasaklarken, akademik, eğitimsel veya sanatsal kullanım için muafiyetler bulunmaktadır. Bu adım, İsrailli yetkililere göre, Hamas'ın 7 Ekim'de bin 200 kişiyi öldürdüğü ve 240 kişiyi rehin aldığı saldırının ardından artan antisemitizm ve İslamofobi döneminde atıldı. Geçen yılın Ekim ve Kasım aylarında, önceki on iki aya kıyasla daha fazla Yahudi karşıtı olay yaşandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş'ın yeni hocası imza için geliyor

Beşiktaş'ın yeni hocası imza için geliyor