Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Almanya'dan Ukrayna İçin Kritik Hava Savunma Açıklaması

Almanya'dan Ukrayna İçin Kritik Hava Savunma Açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Ukrayna'nın Rusya'nın saldırılarından korunabilmesi için acil olarak daha fazla hava savunmasına ihtiyaç duyduğunu belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Almanya'dan Ukrayna İçin Kritik Hava Savunma Açıklaması
KAYNAK: AA

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Ukrayna'nın artan Rusya saldırılarından korunması için daha fazla hava savunma sistemine acilen ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Baerbock, Kiev ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada, "Ukrayna'nın Rusya'nın füze ve insansız hava aracı saldırılarından korunması için daha fazla hava savunma sistemine ihtiyacı var" dedi.

"Küresel Bir Girişim Başlattık"

Savunma Bakanı Boris Pistorius ile birlikte Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlanması için küresel bir girişim başlattıklarını hatırlatan Baerbock, şu açıklamayı yaptı:

"Ukrayna hava savunma kuvvetlerine ilave destek sağlamak amacıyla şu ana kadar yaklaşık 1 milyar avro topladık ve bu miktarın artması için çalışıyoruz. Her türlü imkanı değerlendiriyoruz. Ayrıca ilave bir hava savunma sistemi olan Patriot ünitesi için de harekete geçtik."

"Rusya'nın Batı Sınırlarına İlerleyişini Durdurmalıyız"

Ukrayna'nın ayakta kalabilmesi ve Ukraynalıların gelecekte kendi kaderlerini belirleyebilmeleri için çaba gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Baerbock, Rusya'nın ancak bu şekilde Batı sınırlarına daha fazla ilerleyemeyeceğini belirtti.

Baerbock, Ukrayna'nın hem kendi özgürlüğü hem de tüm Avrupa'nın özgürlüğü için savaştığını belirterek, "Ukrayna'nın AB'ye üyelik konusu, Rusya'nın uluslararası hukuku ihlal ederek yürüttüğü bu savaşın zorunlu jeopolitik sonucudur" dedi.

"Ukrayna'nın Yeniden İnşası Konferansı Berlin'de Düzenlenecek"

Haziran ayında Berlin'de Ukrayna'nın Yeniden İnşası Konferansı'nın düzenleneceğini belirten Baerbock, "Dünyanın dört bir yanındaki partnerlerimizle ve iş dünyası, sivil toplum ve yerel yönetimlerden oluşan güçlü bir ittifakla Ukrayna'nın geleceği için uzun vadeli bir yatırım yapacağız" ifadesini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana ve Mersin'de Trafiğe Kayıtlı Araç Sayıları Açıklandı!

Adana ve Mersin'de Trafiğe Kayıtlı Araç Sayıları Açıklandı!