Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Almanya Müslümanları memnun eden politikadan vazgeçiyor

Almanya Müslümanları memnun eden politikadan vazgeçiyor

Almanya'da Hıristiyan Demokratlar'ın uzun yıllardır benimsediği "İslam Almanya'ya aittir" politikasının terk edildiği ortaya çıktı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Almanya Müslümanları memnun eden politikadan vazgeçiyor
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Almanya'nın uzun süredir benimsediği "İslam Almanya'ya aittir" politikasında bir değişiklik yaşanıyor. Hıristiyan Demokratlar (CDU) partisi, eski içişleri bakanları Wolfgang Schauble, eski cumhurbaşkanı Christian Wulff ve eski başbakan Angela Merkel tarafından desteklenen bu politikadan vazgeçmeye başlıyor.

Bild gazetesine göre, CDU'nun yeni parti politikalarında, "İslam Almanya'ya aittir" ifadesi yerine, "Bizimle aynı değerleri taşıyan Müslümanlar Almanya'ya aittir" ve "Şeriat Almanya'ya ait değildir" ifadeleri öne çıkıyor. Bu değişiklik, partinin İslam'ın Alman kültür ve değerleriyle uyumlu olup olmadığı konusundaki tartışmalara bir yanıt olarak değerlendiriliyor.

Bu Müslümanlar Almanya'ya aittir

CDU'nun "İslam Almanya'ya aittir" politikasındaki değişiklik, Bild gazetesine göre, partinin daha önce sınırsız toleransla eleştirilmesinin bir sonucudur. Angela Merkel'in 2015 yılındaki "İslam bize ait çünkü burada milyonlarca Müslüman yaşıyor" ve 2018 yılındaki "Bu Müslümanlar Almanya'ya aittir. Onların dini de Almanya'ya aittir" ifadelerine CDU'nun yeni lideri Friedrich Merz'in olumsuz bir yaklaşım sergilediği belirtiliyor. Merz'in, çarşamba günü kurmaylarıyla gerçekleştirdiği 15 saatlik görüşmenin ardından bu yeni politika taslağını hazırladığı ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'e ve Adana'ya meteorolojik uyarı! Sağanak yağışlara dikkat

Mersin'e ve Adana'ya meteorolojik uyarı! Sağanak yağışlara dikkat