Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Afrika Birliği Eşek Derisi Ticaretini Yasakladı: Afrika'da Eşek Popülasyonu Azalıyor mu?

Afrika Birliği Eşek Derisi Ticaretini Yasakladı: Afrika'da Eşek Popülasyonu Azalıyor mu?

Afrika Birliği, eşek derisi ticaretini yasaklayarak kıtadaki eşek popülasyonunun korunmasını sağlıyor. Ancak bu yasak, Çin'in eşek derisi talebini nasıl etkileyecek? Detaylar haberimizde!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Afrika Birliği Eşek Derisi Ticaretini Yasakladı: Afrika'da Eşek Popülasyonu Azalıyor mu?
KAYNAK: Haber Merkezi

Afrika Birliği, kıtadaki eşek popülasyonunun azalmasından ötürü eşek derisi ticaretini yasakladı. Etiyopya'da gerçekleşen 37'nci Afrika Birliği Zirvesi'nde alınan bu karar, Afrikalı liderlerin eşeklerin korunması ve sürdürülebilirliği konusundaki ciddiyetini gösteriyor.

Çin'in önde gelen birkaç ülke ile birlikte eşek derisinden elde edilen jelatine olan talebi, dünya genelinde eşek popülasyonunun büyük kısmını barındıran Afrika'da büyük tepkilere neden oldu. Bu durum, eşeklerin hem taşımacılık hem de ulaşım için yaygın olarak kullanıldığı Afrika kıtasında endişe yaratıyor.

Eşek Derisi Ticaretinin Yasaklanması Ne Anlama Geliyor?

Afrika Birliği'nin aldığı bu karar, sadece eşeklerin korunmasını değil, aynı zamanda yerel toplulukların geçim kaynaklarını da korumayı amaçlıyor. Karar sonrası İngiltere merkezli "The Donkey Sanctuary" derneği, eşek popülasyonunun yanı sıra işlerinde eşekleri kullanan binlerce yerel topluluğun da geçim kaynaklarının korunduğunu belirtti.

Çin'in Eşek Derisi Talebi

Çin'in Afrika ülkelerinden eşek ithal etmesinin en büyük nedenlerinden biri, eşek derisinden elde edilen jelatin içeren ürünlere olan talebin artmasıdır. Özellikle tıp alanında kullanılan "ejiao" adı verilen bu ürünlere olan talep, her yıl milyonlarca eşeğin kesilmesine neden olmaktadır.

Eşek Popülasyonunun Gerilemesi

Afrika'da eşek popülasyonunun azalmasının bir diğer nedeni ise Çin'in eşek eti ithal etmesidir. Bu durum, kıtadaki eşeklerin sayısını daha da azaltmakta ve ekolojik dengeleri bozmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Partilerin aday listelerini YSK’ya teslim etme süresi doldu

Partilerin aday listelerini YSK’ya teslim etme süresi doldu