Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD'de Bir Kadın Filistin Asıllı Çocuğu Havuzda Boğmaya Çalıştı

ABD'de Bir Kadın Filistin Asıllı Çocuğu Havuzda Boğmaya Çalıştı

Teksas'ta bir havuzda, Filistin asıllı 3 yaşındaki bir çocuğu boğmaya çalışan Amerikalı bir kadın cinayet şüphesiyle gözaltına alındı. Olay, ayrımcılık gerekçesiyle nefret suçu olarak değerlendirildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD'de Bir Kadın Filistin Asıllı Çocuğu Havuzda Boğmaya Çalıştı
KAYNAK: İHA

ABD’nin Teksas eyaletinde, 3 yaşındaki Filistin asıllı Müslüman bir kız çocuğunu havuzda boğmaya çalışan bir kadın, cinayet şüphesiyle gözaltına alındı. Olay, Euless kentinde 19 Mayıs'ta bir apartmanın yüzme havuzunda gerçekleşti. Euless polisinden edinilen bilgilere göre, 42 yaşındaki Elizabeth Wolf, havuzda bulunan Filistin asıllı bir annenin yanına giderek ayrımcı söylemlerde bulundu.

Wolf, önce annenin 6 yaşındaki oğluna fiziksel saldırıda bulundu. Ardından, 3 yaşındaki kız çocuğunu suyun altına çekerek boğmaya çalıştı. Neyse ki, diğer apartman sakinlerinin müdahalesiyle küçük kız kurtarıldı. Olayın ardından polis, saldırganı cinayete teşebbüs şüphesiyle gözaltına aldı.

CAIR: 'Nefret Suçu Olarak Değerlendirilmeli'

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), yaptığı açıklamada olayın nefret suçu olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Konsey, bu tür saldırıların tekrarlanmaması için söz konusu aile ve tüm Müslüman toplumunun korunmasını talep etti. Euless Polis Departmanı ise, suçun ayrımcılık nedeniyle işlendiğini belirtti ve Tarrant County Bölge Savcılığı'nın açtığı davanın da bu temelde ilerlediğini açıkladı.

Biden: 'Çocuklar Şiddete Maruz Bırakılmamalı'

ABD Başkanı Joe Biden, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada olaya tepki gösterdi. Biden, "3 yaşındaki Filistin asıllı bir Amerikalının havuzda boğulmaya çalışıldığı haberi beni derinden rahatsız etti" dedi. Ayrıca, "Hiçbir çocuk şiddet içeren saldırılara maruz bırakılmamalıdır. Kalbim mağdur çocuğun ailesiyle birlikte" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Merkez Bankası açıkladı! Nisan ayı konut fiyatları artış oranı belli oldu

Merkez Bankası açıkladı! Nisan ayı konut fiyatları artış oranı belli oldu