Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD Kongresinde yapılan Gazze'de ateşkes eyleminde 60 kişi gözaltına alındı

ABD Kongresinde yapılan Gazze'de ateşkes eyleminde 60 kişi gözaltına alındı

Amerika Birleşik Devletleri Kongresi'nde, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına karşı çıkan bir grup protestocu, Washington DC'deki Kongre binasına ziyaretçi kılığında girerek acil ateşkes çağrısı yaptı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD Kongresinde yapılan Gazze'de ateşkes eyleminde 60 kişi gözaltına alındı
KAYNAK: İHA

"Amerika Birleşik Devletleri Kongresi'nde, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına karşı çıkan bir grup protestocu, Washington DC'deki Kongre binasına ziyaretçi kılığında girerek acil ateşkes çağrısı yaptı. Göstericiler, sık sık "Ateşkes şimdi" sloganları atarken, "İnsanlar yaşamı seçti. Ateşkes şimdi" yazılı pankartlar taşıdı.

Protestonun organizatörleri, ortak bir açıklama yaparak, "Kongre ve Biden'ın İsrail'e yapılan askeri yardımları durdurarak derhal kalıcı bir ateşkes için adım atmasını istiyoruz. ABD'nin İsrail'e silah sağlamayı ve Gazze'deki soykırımı desteklemeyi sonlandırmasını talep ediyoruz. Vergilerimizle finanse edilen daha fazla şiddetin veya soykırımın yaşanmasına izin vermemeliyiz. Kısacası, liderlerimizden militarizmden uzaklaşıp yaşama yatırım yapmalarını talep ediyoruz."

Abd Kongresi’nde İsrail Protestosu, Gazze’de Ateşkes Çağrısı5

ABD Kongre Binası Polisi (USCP) tarafından yapılan açıklamada, yaklaşık 60 göstericinin gözaltına alındığı belirtilerek, "Bir grup Kongre binasını ziyaret ettikten sonra bir protesto başlatma potansiyeli taşıdıklarının farkındaydık. Kongre binası içinde gösteri yapmak yasaya aykırıdır, bu nedenle yasayı ihlal edebilecek bir grubun hazırlıklı olmak adına ek destek getirdik" denildi.

Abd Kongresi’nde İsrail Protestosu, Gazze’de Ateşkes Çağrısı6

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
20 Aralık 2023 günlük burç yorumları

20 Aralık 2023 günlük burç yorumları