Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya ABD İran'ı 'Gemiyi Serbest Bırak' çağrısı yaptı

ABD İran'ı 'Gemiyi Serbest Bırak' çağrısı yaptı

İran'ın İsrail bağlantılı bir gemiye el koyması, uluslararası alanda büyük tepkilere neden oldu. ABD, İran'ı gemiyi derhal serbest bırakması konusunda sert bir dille uyardı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD İran'ı 'Gemiyi Serbest Bırak' çağrısı yaptı
KAYNAK: İHA

İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun, Hürmüz Boğazı yakınlarında İsrail bağlantılı bir gemiye el koyması, uluslararası alanda büyük tepkilere neden oldu. Özellikle ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson'un açıklamaları, İran'ın eylemini sert bir dille eleştirdi.

ABD'den Çağrı: 'Gemiyi Derhal Serbest Bırakın'

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, İran'a yönelik çağrısında net bir şekilde, İsrailli milyarder iş adamı Eyal Ofer'in sahibi olduğu Zodiac Grubu’na ait Portekiz bandıralı 'MSC Aries' adlı konteyner gemisini "derhal serbest bırakın" dedi. Watson, İran'ın bu eylemini uluslararası hukuku ihlal olarak nitelendirerek sert bir dille eleştirdi.

Uluslararası Hukuka Aykırı Bir Eylem

Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü, İran'ın sivil bir gemiye el koymasını, uluslararası hukukun açık bir ihlali ve Devrim Muhafızları Ordusu'nun gerçekleştirdiği bir korsanlık eylemi olarak değerlendirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eflani'de ağaç kesimi faciası: Ağacın altında kalarak hayatını kaybetti

Eflani'de ağaç kesimi faciası: Ağacın altında kalarak hayatını kaybetti