Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'de Hakan Fidan ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'de Hakan Fidan ile görüştü

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, bugün Türkiye'ye iki günlük bir ziyaret için ülkemize geldi. Blinken, Ankara'da Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi. İki bakan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ve bölgedeki insani durumu ele alınacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'de Hakan Fidan ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Amerikalı mevkidaşı Anthony Blinken ile Ankara'da yüz yüze bir araya geldi. İsrail'in Gazze'deki saldırılarının başladığı 7 Ekim tarihinden itibaren 4 kez telefonda görüşen iki bakan, bu sefer yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdiler.

Anthony Blinken, Esenboğa Havalimanı'nda ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, Dışişleri Bakanlığı Amerika'dan Sorumlu İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Büyükelçi Yaprak Balkan, Ankara Vali Yardımcısı Namık Kemal Nazlı ve bir dizi yetkili tarafından karşılandı.

Gündemin Gazze olması bekleniyor

Başlıca gündem maddesi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları olacak. Dışişleri Bakanı Fidan, Blinken'a Gazze'de sivillerin hedef alınmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayacak ve Gazze'ye yardımın kesintisiz olarak ulaştırılmasının büyük bir önem taşıdığını dile getirecek. Ayrıca ateşkesin sağlanabilmesi için ABD ve diğer ülkelerin gerilimi yükseltecek adımlardan kaçınmaları gerektiğini ifade edecek. Bakan Fidan aynı zamanda, bu sorunun yalnızca 1967 sınırlarına sahip, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin kurulmasıyla çözülebileceğini belirtecek ve Türkiye'nin garantörlük teklifini masaya getirecek.

Fidan-Blinken görüşmesinde ele alınacak diğer konular arasında, NATO'nun genişleme süreci, Türkiye-ABD ilişkileri, Ankara-Washington hattındaki F-16 modernizasyonu müzakereleri ve terörle mücadele de yer alacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
HIMSS seviye 6 belgesini alarak dijital hastane olma ünvanını kazandı!

HIMSS seviye 6 belgesini alarak dijital hastane olma ünvanını kazandı!