Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Çevre Çukurova'nın kavurucu sıcağından kaçanlar soluğu Zorkun Yaylası'nda alıyor

Çukurova'nın kavurucu sıcağından kaçanlar soluğu Zorkun Yaylası'nda alıyor

Zorkun Yaylası'nın doğal güzellikleri ve serinliği yaz aylarında yoğun ilgi görüyor. Sıcak havalardan bunalmış Çukurova halkı serinleme yöntemi olarak Zorkun Yaylasını tercih ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çukurova'nın kavurucu sıcağından kaçanlar soluğu Zorkun Yaylası'nda alıyor
KAYNAK: İHA

A W251200 04

Yaz aylarında sıcaklıkların 40 dereceyi aştığı bölgelerde serinleme arayışında olanlar, Osmaniye'nin popüler mekanlarından Zorkun Yaylası'na akın ediyor. Türkiye’nin en büyük yaylalarından biri olan Zorkun Yaylası, serinliği, muhteşem doğası ve kendine has ahşap evleriyle ziyaretçilerini cezbetmeye devam ediyor.

Zorkun Yaylası’nın Çekiciliği

Amanos Dağları üzerinde, bin 700 metre yükseklikte bulunan Zorkun Yaylası, Osmaniye'nin yanı sıra Adana, Mersin ve Hatay gibi çevre illerden de ziyaretçileri ağırlıyor. Sıcak havadan bunalan vatandaşlar, hafta sonları yaylada serin havanın tadını çıkarıyor. Yaz mevsiminde hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı bu dönemde, Zorkun Yaylası ziyaretçi akınına uğruyor.

Zorkun Yaylası’nda Esnaflık ve Yoğunluk

Zorkun Yaylası'nda 20 yıldır esnaflık yapan Erol Tan, 'Bijutericiyim ve burada 20 yıldır esnaflık yapıyorum. Yaylamız oldukça güzel, hafta sonları daha kalabalık oluyor ancak trafik sorunumuz var. Çocuk şenlikleri önceden yapılıyordu ama şimdi yapılmıyor. Yapılırsa memnun oluruz. Yaylamızın yaz aylarında nüfusu yüz binlere ulaşıyor, hafta sonları ise 120 bin ve 130 bin civarlarına çıkıyor. Zorkun Yaylası, bölgenin en büyük yaylası diyebiliriz. Biraz daha bakım ve dikkat edilirse daha da güzel olur' şeklinde konuştu.

A W251200 03

Zorkun Yaylası’nın Doğal Güzellikleri

Zorkun Yaylası'nın doğal güzelliklerinden ve serin havasından bahseden taksici Şakir Diker, 'Zorkun Yaylası’na, Osmaniye’den bütün vatandaşlarımızı yaz-kış getiriyoruz. Osmaniye’nin güzel yaylasında, şenlik tepesindeyiz. Buradaki vatandaşlarımız serinlemek için buraya geliyor. Türkiye’nin cenneti sayılacak bir yer burası; bir oksijen çadırı gibi düşünebilirsiniz. Çamların içinde, güzel ormanın ve tertemiz havanın içinde insanlar eğleniyor, serinliyor. Buraya herkesi davet ediyorum' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da depremzede arıcının erken bal hasadı sevinci

Hatay'da depremzede arıcının erken bal hasadı sevinci