Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Çevre Veteriner Hekim Antalya'da Yaban Hayatını Belgeledi

Veteriner Hekim Antalya'da Yaban Hayatını Belgeledi

Antalya'nın doğal güzelliklerini keşfeden veteriner hekim Doğanay Vural, kentin yaban hayatını belgeleyen bir belgesel hazırladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Veteriner Hekim Antalya'da Yaban Hayatını Belgeledi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Veteriner hekim ve yaban hayatı gözlemcisi Doğanay Vural, Antalya'nın büyüleyici yaban hayatını gözler önüne seren bir belgesel hazırlayarak, kentin bilinmeyen doğal güzelliklerini keşfe çıktı. Yıllardır Türkiye'nin dağlarında ve ormanlarında yaban hayatını gözlemleyen Vural, Antalya’da caretta caretta, yarasa, boz ayı, vaşak ve yaban domuzları gibi farklı türleri görüntülemeyi başardı. Hazırladığı belgesel, Antalya'nın yalnızca bir turizm merkezi olmadığını, doğasının ve yaban hayatının da keşfedilmeye değer olduğunu gösteriyor.

Doğanay Vural, Toros Dağları'ndan deniz seviyesine kadar geniş bir alanda yaban hayatını belgelediği belgeselini YouTube kanalında gösterime sundu. Bu projede, bozayı, deniz kaplumbağası caretta caretta gibi türleri doğal yaşam alanlarında görüntüleyerek önemli ekosistemlerin varlığını gözler önüne serdi. Vural, bu görüntülerle sadece turistlerin değil, aynı zamanda yerel halkın da kentin bu yönüne dikkatini çekmeyi amaçlıyor.

Veteriner Hekim Antalya'da Yaban Hayatını Belgeledi

Antalya çok farklı özel bir yer

İHA'ya yaptığı açıklamada Vural, “Türkiye'de doğayı, yaban hayatını araştırarak bunlarla ilgili proje yapıyorum. Aynı zamanda veteriner hekimliğinde de bir tez yazıyorum. ‘Boz aylarının göç yollarının test edilmesi ve yaşam alanlarının belirlenmesi' hakkında. ‘Türkiye'de 81 il yaban hayatı' projesi kapsamında Antalya'ya yolculuk ettik ve Antalya'nın yaban hayatını belgesel yaptık. Herkes Antalya'yı daha çok denize girmek, seyahat etmek, tatil yapmak olarak gözlerinde canlandırıyor ama benim için Antalya çok farklı. Toros Dağları'nın zirvesinden aşağıda deniz seviyesindeki canlılara kadar birbirinden farklı ekosistemleri barındıran gerçekten özel bir yer” dedi.

Veteriner Hekim Antalya'da Yaban Hayatını Belgeledi

Caretta Caretta ve Boz Ayılar Doğanın İçinde

Vural, “Antalya'da bir bozayı görüntüledik. Çevredeki insanlara sorduğumuzda ‘burada bozayı ne arar' gibi bize dönüşleri oluyordu. Aynı şekilde deniz seviyesinde caretta carettaları gözlemlemeyi ve onları görüntülemeyi başardık. Fakat bu keşiflerimiz sırasında birçok olumsuz durumla da karşılaştığımız oldu. Bunlardan örnek verecek olursak koruma altındaki türlerimiz caretta carettaların balıkçıların misinasına kapılarak yüzgeçlerinden bir tanesini kaybetmesi gibi olumsuz durumlarla karşılaştık. Tabii bunlar bizi üzüyor. Hareket edemediği için tüm vücudu yosunlarla kaplıydı bu Caretta Caretta'nın. Aynı şekilde Toros Dağları'na çıktığımızda dağ keçilerini gözlemleme fırsatı yakaladık. Şehir merkezine indiğimizde şehir merkezinin hemen yanında oradaki turist insanlarla beraber yaban domuzlarının yürüdüğünü gözlemledik.” diye konuştu.

Vural, Antalya'nın ardından "Türkiye'de 81 İl Yaban Hayatı" projesi kapsamında bir sonraki durağının Bolu olacağını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Naci Görür'den Erzincan depremi açıklaması: Fay hattını işaret etti

Naci Görür'den Erzincan depremi açıklaması: Fay hattını işaret etti