Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Çevre 2024'ün son ay tutulması Süper Kanlı Ay tutulması ne zaman, saat kaçta?

2024'ün son ay tutulması Süper Kanlı Ay tutulması ne zaman, saat kaçta?

2024'te gerçekleşecek Süper Kanlı Ay tutulması için heyecan dorukta! Dünya, Güneş ile Dolunay arasından geçecek ve gölgesi Ay'ın yüzeyine düşecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2024'ün son ay tutulması Süper Kanlı Ay tutulması ne zaman, saat kaçta?
KAYNAK: Haber Merkezi

Gök olaylarını takip etmeyi seven birçok kişi, 17-18 Eylül 2024 gecesi gerçekleşecek olan Süper Kanlı Ay tutulması için heyecanla tarih araştırmalarına başladı. Bu olay, Dünya'nın Güneş ile Dolunay arasından geçmesi sonucu gerçekleşecek ve Ay'ın yüzeyine gölgesinin düşmesiyle ortaya çıkacak.

Süper Kanlı Ay Tutulması Nedir, Nasıl Gerçekleşir?

Süper Kanlı Ay Tutulması, Süper Ay, Kanlı Ay ve Ay Tutulması olmak üzere üç farklı gök olayının aynı anda gerçekleşmesiyle ortaya çıkan nadir bir astronomik olaydır.

Süper Ay Nedir?

Süper Ay, Ay'ın Dünya'ya en yakın konumda (perigee) olduğu zamanlarda daha büyük ve parlak göründüğü durumlara verilen isimdir. Bu durumda Ay, normalden daha büyük bir görüntü sergiler.

Kanlı Ay Nedir?

Kanlı Ay, Ay'ın Dünya'nın gölgesine girdiği zaman Ay tutulması sırasında oluşan bir fenomendir. Ay, tamamen karanlık olmak yerine güneş ışınları Dünya'nın atmosferinden kırılarak Ay'a ulaşır ve kırmızımsı bir renk alır. Bu duruma da Kanlı Ay denir.

Ay Tutulması Nedir?

Ay Tutulması, Dünya, Güneş ve Ay'ın aynı hizada olduğu zaman meydana gelir. Bu durumda Dünya'nın gölgesi Ay'ın üzerine düşer ve Ay'ın belirli bir süre boyunca karanlık bir hale gelmesine neden olur.

Süper Kanlı Ay Tutulması Hangi Ülkelerden İzlenebilecek?

Süper Kanlı Ay tutulması, Avrupa, Afrika, Asya'nın büyük bir kısmı ile Kuzey ve Güney Amerika'da gözlemlenebilecek. Türkiye de bu muhteşem gök olayını izleme şansına sahip olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erzincan'da polisler sahte para ve dolandırıcılık uyarısı yaptı

Erzincan'da polisler sahte para ve dolandırıcılık uyarısı yaptı