Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Çevre Antalya'da bir yayla bayramda susuz bırakıldı

Antalya'da bir yayla bayramda susuz bırakıldı

Antalya’nın yoğun nüfuslu yaylalarından olan Korucak Yaylası Kurban Bayramı’nı susuz karşıladı. Bayramdan önce suyu azalan deponun doldurulması için ASAT Genel Müdürlüğü ile iletişime geçen ama görmezden gelindiklerini belirten Orhan Beyler isyan etti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da bir yayla bayramda susuz bırakıldı
KAYNAK: DİLAN ANDIÇ

Antalya’nın yoğun nüfuslu yaylalarından olan Korucak Yaylası Kurban Bayramı’nı susuz karşıladı. Bayramdan önce suyu azalan deponun doldurulması için ASAT Genel Müdürlüğü ile iletişime geçen ama görmezden gelindiklerini belirten Orhan Beyler isyan etti.

Su Deposu 1

DEPO YETERSİZ KALDI 

Korkuteli ilçesine bağlı Korucak Yaylası’nda 2000’li yılların başında yapılan su deposunun kapasitesi yayla için yetersiz kaldı. 24 Yıl önce yapıldığı dönemde 25 hane için yeterli olan 50 tonluk su deposu, şu an 250 haneye ulaşan yayla sakinleri için yetmemeye başladı. 4 Yıldır su deposunun büyütülüp, kapasitesinin arttırılması için Antalya Büyükşehir Belediyesi’yle iletişime geçtiğini belirten Orhan Beyler, Kurban Bayramı’nda tüm yaylanın 4 gün boyunca susuz kaldığını belirtti. İki günde bir doldurulan su deposunun 13 Haziran 2024 Perşembe günü boşaldığını, yetkililerin suyu tedarik etmekte 4 gün geciktiğini aktaran Orhan Beyler bayramı susuz geçirdiklerini ifade etti.

BİR YAYLA SUSUZ KALDI

24 yıl önce 25 hane olan Korucak Yaylası için yapılan 50 tonluk su deposunun artık yetersiz geldiğini belirten 64 yaşındaki yayla sakini Orhan Beyler, yaylanın sesi olmak için Akdeniz Gerçek WhatsApp hattımızda ihbarda bulundu. Beyler, Korkuteli’ne bağlı Korucak Yaylası’nda tankerle suyun getirilmesiyle tedarik edilen su ihtiyacının bayramda sekteye uğradığını ve tüm yaylanın mağdur edildiğini dile getirdi. 13 Haziran 2024 Perşembe gününden itibaren susuz kalan yaylanın su ihtiyacının 4’üncü günde karşılandığını belirten Beyler, iki günde bir tedarik edilmesi gerek suyun günler sonra gelmesine isyan etti. Yayla sakinlerinin idareli kullanmalarına rağmen 19 Haziran 2024 su deposunun tekrar boşaldığını belirten Beyler, suyun ne zaman geleceği konusunda endişe taşıdıklarını açıkladı.

¨SESİMİZİ DUYUN DUYURUN¨

Korucak Yaylası’ndaki su sorununa dikkat çeken Beyler, ¨ASAT’ı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni arayıp mağduriyetimizi anlattığımızda bize şikayetlerin not alındığı söyleniyor ama faaliyette bir şey göremiyoruz. Tekrar tekrar aradığımızda bayramdan dolayı çalışanlar izinli olduğu için bizler oyalanıyoruz. Burası taşıma suya muhtaç bir yer. Belediye bayram tatiline girmeden önce hangi yaylanın bayramda ne kadar suya ihtiyacı olduğunu tespit edip o şekilde bir çalışma haritası çizmeliydi. Bayramda buraya çok fazla tatilci geldi. Bu da suyun daha fazla kullanılmasına ve çabuk bitmesine neden oldu. Bunun hesabı yapılamadı. Ayrıca bizler 24 yıl önce yapılan su deposunu kullanmaya mecbur bırakıldık. 25 Haneyken yapılan su deposu değişmeden kaldı ama hane sayısı katlanarak arttı ve 250 haneyi budu. Belediye burası için inşaat izni çıkarırken neden suyun hesabını yapamıyor? Biz bu durumda mağdur kalan tarafız. Lütfen sesimizi duyun ve duyurun¨ diye isyan etti.

¨BU SUYU YETKİLİ İÇSİN¨

Su depolarına sağlıklı ve hijyenik olmayan şekilde tankerlerle su taşındığını belirten Beyler, yayla sakinleri için ASAT tarafından tedarik edilen içme suyunun içilemeyecek kadar kötü durumda olduğunu iddia etti. Su deposundan herhangi bir güvenlik önleminin olmadığını belirten Beyler, ¨24 yıl önce altyapıda kullanılan su borularını kullanıyoruz. Bunlar zamanla çürüdü ve patladı. Bu boruların değiştirilmesi gerekirken patlak yerler tamir edilip su aktarımına devam ediliyor ama yetersiz kalıyor. Depolarda da herhangi bir güvenlik önlemi yok. Elini kolunu sallayan içeri girebiliyor. Hayvanlar bizim içmemizin istenildiği suya giriyor. Depodan kurbağa sesleri geliyor. Bu suyu içmemizi istiyorlar. Bunu içmemizi isteyen gelsin içebilirse 1 bardak içsin¨ diyerek yetkililere seslendi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gazze'de can kaybı 37 bin 431’e yükseldi

Gazze'de can kaybı 37 bin 431’e yükseldi