Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Yılmaz Büyükerşen'in İhale Davası'nda Son Gelişme

Yılmaz Büyükerşen'in İhale Davası'nda Son Gelişme

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve beraberindeki belediye bürokratlarının 'ihaleye fesat karıştırma' davası devam ediyor. Yargıtay'ın kararıyla yeniden yargılanmaya başlayan davada, bugün görülen duruşma 3 Mayıs'a ertelendi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yılmaz Büyükerşen'in İhale Davası'nda Son Gelişme
KAYNAK: İHA

28 Ocak 2013 tarihinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin bazı ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma, bugün hala devam ediyor. 86 yaşındaki Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve 22 belediye bürokratı hakkında 'ihaleye fesat karıştırma', 'Edimin ifasına fesat karıştırma' ve 'Kamu görevlisinin resmî evrakta sahteciliği' suçlarından dava açılmıştı.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, daha önce verilen beraat kararını bozarak Büyükerşen ve belediye bürokratlarının yeniden yargılanmasına karar verdi. Bu karar üzerine dava, Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülmeye başlandı.

Duruşma Ertelendi

Bugün görülen duruşmaya, 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası talep edilen Yılmaz Büyükerşen ve 22 belediye bürokratı katılmadı. Ancak, taraf avukatları mahkemede hazır bulundu. Duruşmada Büyükerşen'in avukatları, sunulan ek bilirkişi raporu ile daha önceki raporlar arasında çelişki olmadığını belirterek, müvekkilinin beraatini talep etti. Hazine avukatı ise ek raporu henüz detaylı inceleyemediklerini ifade ederek, ek süre talep etti. Mahkeme heyeti, hazine avukatına ek raporu incelemesi için 15 gün süre vererek duruşmayı 3 Mayıs'a erteledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final Maç Programı Açıklandı

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final Maç Programı Açıklandı