Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Nihal ve Bahar Candan Kardeşler Davasında Ara Karar Açıklandı

Nihal ve Bahar Candan Kardeşler Davasında Ara Karar Açıklandı

Alisya Bahar Candan ve Nihal Candan da aralarında bulunduğu 21 sanıklı davada tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Nihal ve Bahar Candan Kardeşler Davasında Ara Karar Açıklandı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Kamuoyunda dikkat çeken dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olma suçlamalarıyla yargılanan Alisya Bahar Candan ve Nihal Candan’ın da aralarında bulunduğu 21 sanıklı davada ara karar açıklandı. Mahkeme, tüm tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 20 Eylül’e erteledi.

 Nihal ve Bahar Candan Kardeşler Davasında Ara Karar Açıklandı

Savcı 44 Yıl Hapis Cezası İstedi

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 38 müşteki ve 21 sanığın yer aldığı davada, Bahar Candan’ın 14 yıldan 44 yıla, Nihal Candan’ın ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. İddianamede, Bahar ve Nihal Candan’ın suç örgütünün hiyerarşik yapısında etkin bir rol oynadığı, dolandırıcılık eylemlerine yönelik özel toplantılarda mağdurların kandırılmasında önemli bir görev üstlendikleri belirtiliyor.

Örgüt lideri Onur Apaydın ve İlker Oflu’nun başını çektiği şebekenin, ucuza araç satma vaadiyle vatandaşları "sazan sarmalı" yöntemini kullanarak dolandırdığı ifade edilen iddianamede, Bahar Candan’ın 'suç örgütüne üye olmak' suçundan 2 yıldan 4 yıla, dolandırıcılık suçundan ise 14 yıldan 44 yıla kadar hapis cezasıyla yargılandığı belirtiliyor. Nihal Candan’ın ise aynı suçlardan 8 yıldan 24 yıla kadar hapisle yargılandığı davada, suç örgütü liderlerinden Onur Apaydın’ın sevgilisi olduğu ve örgüt toplantılarına katıldığı iddialarına da yer verildi.

Duruşmada verilen ara karara göre, mahkeme tüm tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi ve duruşma 20 Eylül Cuma gününe ertelendi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TÜKD Genel Başkanı Güler: "Yobazlara Fırsat Vermeyeceğiz"

TÜKD Genel Başkanı Güler: "Yobazlara Fırsat Vermeyeceğiz"