Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Abdurrahman Ay Liderliğindeki Organize Suç Örgütüne Kuyu-26 Operasyonu

Abdurrahman Ay Liderliğindeki Organize Suç Örgütüne Kuyu-26 Operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen Kuyu-26 operasyonunda 8 şüphelinin yakalandığını, 6'sının tutuklandığını duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Abdurrahman Ay Liderliğindeki Organize Suç Örgütüne Kuyu-26 Operasyonu
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İstanbul’da organize suç örgütlerine yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da gerçekleştirilen ve Abdurrahman Ay'ın liderliğini yaptığı organize suç örgütüne yönelik “Kuyu-26” operasyonunda 8 şüphelinin yakalandığını, bu şüphelilerden 6'sının tutuklandığını açıkladı. Geri kalan 2 kişi hakkında ise adli kontrol kararı alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyon, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından titizlikle planlandı. Operasyonun hedefi, yurt dışında firari olarak bulunan ve İstanbul'daki organize suç faaliyetlerini yönettiği belirlenen Abdurrahman Ay'ın liderliğini yaptığı suç örgütüydü.

Operasyonda gözaltına alınan kişilerin, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yağma, tehdit, işyerlerine yönelik el bombalı saldırı ve mala zarar verme gibi suçları işledikleri tespit edildi. Operasyon sırasında, şüphelilerin kullandığı ruhsatsız tabancalar ve çok sayıda mermi de ele geçirildi.

Organize Suç Örgütüyle Mücadele Devam Ediyor

Bakan Yerlikaya, açıklamasında, organize suç örgütleriyle mücadelenin aralıksız sürdüğünü ve bu tarz operasyonların devam edeceğini belirtti. Özellikle Abdurrahman Ay gibi yurt dışına kaçmış olan liderlerin faaliyetlerinin yakından izlendiğini ve hukuk çerçevesinde gereken her adımın atıldığını vurguladı.

"Kuyu-26" Operasyonu Kapsamında Yakalanan Şüpheliler

Operasyon sonucunda gözaltına alınan 8 şüpheliden 6’sı tutuklanırken, 2 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan şahısların, suç örgütüne üye olma ve örgüt faaliyetleri kapsamında silahlı saldırılar düzenleme gibi suçlardan yargılanacakları ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bugün hava nasıl olacak? 19 Eylül 2024 hava durumu

Bugün hava nasıl olacak? 19 Eylül 2024 hava durumu