Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Mahkemeden 28 Şubat davası sanıkları hakkında yeni karar

Mahkemeden 28 Şubat davası sanıkları hakkında yeni karar

Yargıtay'ın bozma kararı sonrası emekli orgeneraller Orhan Yöney ve Şükrü Sarıışık ile Prof. Dr. Gürüz'ün de aralarında olduğu 16 sanık yeniden yargılandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mahkemeden 28 Şubat davası sanıkları hakkında yeni karar
KAYNAK: AA

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmada önemli gelişmeler yaşandı. Tutuksuz sanıklardan bazıları ve avukatları duruşmaya katıldı. Mahkeme Başkanı Yaşar Sezikli, Adli Tıp Kurumu'ndan (ATK) beklenen raporun geldiğini açıkladı. Sanık avukatları, rapora ilişkin beyanlarını yazılı olarak mahkemeye sunacaklarını belirtti ve sağlık sorunları nedeniyle müvekkillerinin duruşmalardan vareste tutulmasını talep etti.

Savcı, Sanıkların Vareste Tutulmasını Destekledi

Cumhuriyet savcısı, avukatların talebine olumlu yaklaşarak, sanıkların sonraki celseye katılmama taleplerinin kabul edilmesini önerdi. Mahkeme, müzakerelerin ardından tutuksuz sanıkların vareste tutulmalarına karar verdi ve duruşmayı 17 Şubat 2025'e erteledi.

Yargıtay'dan Önemli Karar: 16 Sanığın Hükmü Bozuldu

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, önemli bir karar alarak 16 sanığın hükmünü bozdu. Eski orgeneraller Çevik Bir, Çetin Doğan, Fevzi Türkeri ve diğer üst düzey askeri yetkililer hakkında verilen müebbet hapis cezası onandı. Ancak Prof. Dr. Halil Kemal Gürüz, Erdoğan Öznal, Hayri Bülent Alpkaya ve Muhittin Erdal Şenel’in "yardım eden" sıfatıyla cezalandırılmaları gerektiğine hükmedildi. Ayrıca, zaman aşımına uğrayan sanıkların diğer sanıklarla gizli ittifaklarının olduğu belirtilerek cezalandırılmaları talep edildi.

Duruşmaların Devamı ve Yeniden Yargılama Süreci

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bozma kararı verilen 16 sanığın yeniden yargılanmasına başlanmıştı. Bu kapsamda, duruşma süreci ve sanıkların durumlarına dair gelişmeler yakından takip edilecektir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu Manisa FK Tesislerine Zor Giriş Yaptı

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu Manisa FK Tesislerine Zor Giriş Yaptı