Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Tokat'ta Heyelan! 39 Ev Boşaltıldı

Tokat'ta Heyelan! 39 Ev Boşaltıldı

Tokat Niksar Günebakan Köyü'nde Heyelan: 39 Ev Boşaltıldı, 4 Ev ve 1 Cami Yıkıldı

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tokat'ta Heyelan! 39 Ev Boşaltıldı
KAYNAK: İHA

Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Günebakan köyünde yaşanan heyelan nedeniyle 39 hane, tedbir amaçlı boşaltıldı. Son 4 günde meydana gelen iki ayrı heyelan sonucunda boşaltılan 39 evden 4'ü ile bir cami dün gece yıkıldı.

A W134614 01

AFAD ekiplerinin ihbar üzerine köye gelerek yaptığı incelemede, Günebakan köyünde yaşanan toprak kayması sonucunda birçok evin duvarında ve yollarında çatlaklar oluştuğu tespit edildi. İlçe jandarma ekipleri tarafından alınan tedbirler kapsamında 39 ev boşaltılırken, kontrol amaçlı boşaltılan 4 ev ve 1 cami ise gece boyunca yıkıldı. Caminin minaresi de bir evin üzerine çöktü.

A W134614 02

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, köye gelerek AFAD yetkililerinden bilgi aldı. Hatipoğlu, "Günebakan köyümüzde birkaç gündür yaşanan toprak kayması nedeniyle 39 evimiz ve 1 camimiz etkilendi. Şu an itibarıyla konutları kullanıma kapatma kararı aldık. Camimiz yıkıldı ve 3-4 ev daha zarar gördü. Etkilenmesi muhtemel evleri boşalttık. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla yerleştiler, ancak devlet olarak her türlü yardımı seferber ettik. Jandarma ve AFAD burada görev başında. AFAD olarak, afetin etkilerini giderme çalışmalarını başlatıyoruz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Güldür Güldür Show Ekibi Tepki Çeken Skeç İçin Özür Diledi

Güldür Güldür Show Ekibi Tepki Çeken Skeç İçin Özür Diledi