Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Vietnam'da Yagi Tayfunu Bilançosu Artıyor: 65 Ölü 39 Kayıp

Vietnam'da Yagi Tayfunu Bilançosu Artıyor: 65 Ölü 39 Kayıp

Vietnam'ı vuran Yagi Tayfunu'nun neden olduğu felakette ölü sayısı 65'e, kayıp kişi sayısı ise 39'a yükseldi. Tayfun büyük maddi hasara neden oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Vietnam'da Yagi Tayfunu Bilançosu Artıyor: 65 Ölü 39 Kayıp
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Vietnam'ın kuzey bölgesini etkisi altına alan Yagi Tayfunu, bölgede büyük bir yıkıma neden oldu. 

Cumartesi günü karaya çıkan tayfun, son 10 yılın en güçlü tayfunlarından biri olarak kaydedildi. Tayfun nedeniyle yaşanan sel ve heyelanlarda, hayatını kaybedenlerin sayısı 65'e yükselirken, kayıp 39 kişinin arama çalışmaları devam ediyor. Afet sonucu 752 kişi yaralanırken, sanayi ve yerleşim bölgelerinde ciddi maddi hasar meydana geldi.

Tayfunun Yol Açtığı Hasar ve Kayıplar

Tayfunun neden olduğu sel ve heyelanlar, Vietnam'ın kuzeyindeki çok sayıda nehirde su seviyelerinin yükselmesine yol açtı. Bu durum, birçok köy ve yerleşim alanının sular altında kalmasına neden oldu. Ülkenin pirinç tarlalarının yaklaşık yüzde 7'si, yani 148 bin 600 hektarlık alan, seller sonucu tahrip oldu. Yaklaşık 50 bin evde ise hasar meydana geldi.

Altyapı Hasarı ve Arama Kurtarma Çalışmaları

Tayfunun etkileri, Phu Tho eyaletindeki Kızıl Nehir üzerindeki Phong Chau köprüsünün çökmesine neden oldu. Köprünün çökmesi sonucu 8 kişinin kaybolduğu bildirildi ve arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yetkililer, olay sonrası nehirlerin üzerindeki diğer köprülerde trafiği yasakladı ve bazı köprülerde geçişleri sınırlandırdı.

Başkent Hanoi’de Tahliye Uyarıları

Başkent Hanoi'nin nehir kıyısındaki Long Bien bölgesinde yaşayanlara, sel riski nedeniyle tahliye hazırlığı yapmaları konusunda uyarılar yapıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Öğrenci servislerinde tehlike! Okul servisleri ne kadar güvenli?

Öğrenci servislerinde tehlike! Okul servisleri ne kadar güvenli?