Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Suriye’den Türkiye’ye Uy*şturucu Sevkiyatı Engellendi: MİT’in Başarılı Operasyonu

Suriye’den Türkiye’ye Uy*şturucu Sevkiyatı Engellendi: MİT’in Başarılı Operasyonu

MİT’in sağladığı istihbarat sayesinde, Suriye’den Türkiye’ye uy*şturucu sevkiyatı ve ticareti yapan şebeke çökertildi. Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleştirilen operasyonlarda, büyük miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi ve 26 kişi gözaltına alındı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Suriye’den Türkiye’ye Uy*şturucu Sevkiyatı Engellendi: MİT’in Başarılı Operasyonu
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye’den Türkiye’ye uyuşturucu sevkiyatını engelleyen başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. MİT’in sağladığı istihbarat sayesinde, Suriye’nin özgürleştirilmiş bölgelerinden (Barış Pınarı Harekatı, Fırat Kalkanı Harekatı, Zeytin Dalı Harekatı) Türkiye’ye uyuşturucu ticareti yapan şebeke çökertildi.

MİT’in sağladığı istihbari ve teknik bilgiler sonucunda, Temmuz ve Ağustos aylarında Barış Pınarı Harekat bölgesindeki Rasulayn ve Tel Abyad Askeri Şurtaları tarafından düzenlenen operasyonlarda, uyuşturucu şebekesinin içinde yer alan 26 şahıs gözaltına alındı. Bu operasyonlar, uyuşturucu kaçakçılığına yönelik önemli bir darbe olarak değerlendirildi.

Ele Geçirilen Malzemeler

Operasyonlar sonucunda, Türkiye’ye gönderilmek üzere bekletilen 621 bin captagon tipi hap, 50 kilogram Afgan macunu ve 208 gram metamfetamin (ateş-buz) ele geçirildi. Ayrıca, uyuşturucu şebekesinin kullandığı 3 araç mülkiyeti devralınarak el konuldu. Şebekenin faaliyet gösterdiği 6 ev ve bir depo etkisiz hale getirildi.

Uyuşturucunun, Lübnan'dan hareketle Humus-Rakka rotası üzerinden özgürleştirilmiş bölgelere geldiği öğrenildi. Bu rotanın, uyuşturucu kaçakçılığında önemli bir rol oynadığı ve şebekelerin bu güzergahı kullanarak uyuşturucu ticaretini sürdürdüğü belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Müge Anlı Gökhan Atakan Öldü Mü? Kim Öldürdü?

Müge Anlı Gökhan Atakan Öldü Mü? Kim Öldürdü?