Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunu serbest bırakan savcının kim olduğu ortaya çıktı

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunu serbest bırakan savcının kim olduğu ortaya çıktı

36 yaşındaki motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan ve Türkiye'den kaçan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu, Göçer'in hayati tehlikesi devam ederken karakoldan serbest bırakıldı. Bu olayın sorumluluğunu üstlenen savcının kimliği ortaya çıktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunu serbest bırakan savcının kim olduğu ortaya çıktı

36 yaşındaki motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud'un, savcının karşısına çıkmadan karakoldan serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Olaya müdahale eden savcının Ahmet Ünal olduğu ve talimatı verdiği belirtildi. Savcı Ahmet Ünal, polislere, taksirle yaralama iddiasıyla soruşturma başlatılmasını ve Yunus Emre Göçer'in ifadesinin alınmasını istedi. Ayrıca, Mohamud'un şüpheli ifadesinin alınmasını ve başka bir işlem yapılmayacaksa polis merkezi amirliğinden serbest bırakılmasını uygun gördü. Mohamud, savcılığa çıkarılmadan ve tedbir alınmadan karakoldan serbest bırakıldı. Avukat İyaz Çimen'in, savcılığı uyararak "kaçma ihtimali" konusunda uyardığı halde önlem alınmadığını da belirten Saymaz, yazısının devamında şu ifadeleri kullandı:

Avukat İyaz Çimen’e “Neden serbest bıraktılar?” diye sordum.

O da anlam veremiyor.

Çimen:

“Kaza tutanağında Göçer’in suçlu olduğu yazsaydı, olağan bir süreç diyebilirdim. Ama yüzde 100 kusursuz. Normalde karakoldan salmazlardı. Ölüm gerçekleşecek mi, emin olurlar, ona göre hareket ederlerdi.”

Sordum:

“Ne olmuş olabilir?”

“Türkiye’de birilerine ulaşmak çok kolay” dedi.

Mohamud, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu olmasa karakoldan bırakılır mıydı?

Asla.

Türkiye’de yaşayan herkes bilir ki...

Mohamud, ‘yukarıdan’ gelen bir telefonla ve Somali’ye jest için salıverilmiş bile olabilir. Öyle veya değil, Mohamud’un kaçmasına göz yumuldu ve yol verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Evinde Yangın Çıkan Kiracı Gözyaşlarını Tutamadı!

Antalya'da Evinde Yangın Çıkan Kiracı Gözyaşlarını Tutamadı!