Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Adnan Oktar'ın Yeniden Yapılanma Örgütüne 43,5 Yıla Kadar Hapis Talep Edildi

Adnan Oktar'ın Yeniden Yapılanma Örgütüne 43,5 Yıla Kadar Hapis Talep Edildi

Örgüt lideri Adnan Oktar'a yönelik soruşturma tamamlandı ve iddianamede 43,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adnan Oktar'ın Yeniden Yapılanma Örgütüne 43,5 Yıla Kadar Hapis Talep Edildi
KAYNAK: İHA

Örgüt lideri Adnan Oktar'ın cezaevinde örgütsel faaliyetlerine devam ettiği ve özellikle avukatlar aracılığıyla örgütü aktif tutmaya çalıştığı iddia edildi. İddianameye göre, Oktar'ın 43,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Örgüt lideri Adnan Oktar'ın cezaevindeki örgütsel faaliyetleriyle ilgili soruşturma sona erdi. İddianamede, Oktar'ın özellikle avukatlar aracılığıyla örgütü canlı tutmaya çalıştığı ve örgüte yeni üyeler kazandırmayı amaçladığı belirtiliyor.

İddianamede Yer Alan Detaylar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 20 kişinin 'şüpheli' olarak yer aldığı ifade edildi. Oktar'ın cezaevinde bulunduğu süreçte örgütsel faaliyetlerine devam ettiği ve özellikle avukatları aracılığıyla örgütü aktif tutmaya çalıştığı iddia edildi.

Örgütsel İletişim ve Mektuplaşma

İddianamede, Adnan Oktar'ın cezaevinde kaldığı süreçte yaklaşık 200 avukat ile olağandışı şekilde görüşmeler yaptığına dair tespitler bulunuyor. Ayrıca, örgüt üyeleri arasında mektuplaşma faaliyetlerinin de sürdüğü belirtiliyor. Örgüt lideri Oktar'ın avukatlar aracılığıyla örgütsel iletişimi sağlamaya çalıştığı ve el yazılı talimatların cezaevinde bulunmayan örgüt üyelerine iletilmesi için örtülü bir iletişim stratejisi uyguladığı ifade edildi.

İddianamedeki Hapis Cezası Talepleri

Hazırlanan iddianamede, Adnan Oktar'a 43,5 yıla kadar hapis cezası talep edildiği belirtildi. Ayrıca, diğer şüphelilerin de çeşitli suçlardan cezalandırılması talep edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Muratpaşa'da icradan satılık 60 m² daire

Antalya Muratpaşa'da icradan satılık 60 m² daire