Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Ogün Samast'ın tartışmalı tahliyesi! Bakanlık resmen 2 yıl önce de çıkabilirdi dedi

Ogün Samast'ın tartışmalı tahliyesi! Bakanlık resmen 2 yıl önce de çıkabilirdi dedi

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Hrant Dink cinayeti hükümlüsü Ogün Samast'ın tahliyesi ile ilgili detaylı bir açıklama yaptı.  Açıklamanın detayları haberde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ogün Samast'ın tartışmalı tahliyesi! Bakanlık resmen 2 yıl önce de çıkabilirdi dedi
KAYNAK: İHA

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Hrant Dink cinayeti hükümlüsü Ogün Samast'ın tahliyesi ile ilgili detaylı bir açıklama yaptı.  Açıklamada öne çıkan önemli noktalar ise şöyle: 

Hrant Dink cinayeti hükümlüsü Ogün Samast, Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in hükümlülük durumları açıklandı. Yasin Hayal, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına ve 14 yıl 22 ay 75 gün hapis cezasına mahkum edildi. Koşullu salıverilme tarihi 25 Temmuz 2047. Erhan Tuncel ise toplam 96 yıl hapis cezasına mahkum edildi, koşullu salıverilme tarihi 26 Temmuz 2040.

Ogün Samast ise İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonucunda 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Yaşı nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun 31. maddesi uyarınca 18 yıl olan hapis cezasının alt haddinden uzaklaşılarak 21 yıl 6 ay olarak belirlendi. Bu sürece yasak silah taşıma suçundan aldığı 1 yıl 4 ay hapis cezasının eklenmesiyle 22 yıl 10 ay hapis cezasına mahkum oldu.

Hükümlünün cezasının infazı tutukluluk tarihi olan 24 Ocak 2007'den itibaren başladı. Hükümlü, cezaevinde işlediği suçlardan dolayı 2 yıl 36 ay 43 gün daha hapis cezası aldı. Toplamda 24 yıl 46 ay 43 gün hapis cezasını infaz etti.

Denetimli serbestlik hakkı 19 Şubat 2022 tarihinde doğan Ogün Samast, bu haktan yararlandırılmamıştır. 19 Ocak 2023 ve 13 Temmuz 2023 tarihlerinde yapılan değerlendirmelerde koşullu salıverilmesine uygun olmadığına karar verildi. Şartlı tahliyesi 15 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirildi.

Ogün Samast'ın daha önce 2015 yılından itibaren 5 kez açık ceza infaz kurumuna ayrılma talebi, 2 kez denetimli serbestlik talebi uygun görülmemiştir.

Ogün Samast'ın tahliyesi, 7456 sayılı Kanun ile yapılan infaza ilişkin düzenlemelerden istifade etmediği ve 5275 sayılı Kanun'un genel hükümlerine göre gerçekleştirilmiştir.

Adalet Bakanlığı'nın bu detaylı açıklaması, Hrant Dink cinayeti hükümlüsü Ogün Samast'ın tahliyesi konusundaki tartışmaların şeffaf bir şekilde ele alınmasına yönelik bir girişim olarak dikkat çekmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ocakta unutulan yemekten yangın çıktı!

Ocakta unutulan yemekten yangın çıktı!