Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Asayiş MİT'ten PK*'ya Ağır Darbe: Zilan Azak Nokta Operasyonla Etkisiz Hale Getirildi

MİT'ten PK*'ya Ağır Darbe: Zilan Azak Nokta Operasyonla Etkisiz Hale Getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PK*/KCK'nın dronlu saldırılarında yer alan Sema Cuya Çevlik kod adlı Zilan Azak'ı Irak'ın Hakurk bölgesinde düzenlediği nokta operasyonla etkisiz hale getirdi. Azak, örgütün keşif ve gözetleme faaliyetlerinde de aktif olarak görev alıyordu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MİT'ten PK*'ya Ağır Darbe: Zilan Azak Nokta Operasyonla Etkisiz Hale Getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın Hakurk bölgesinde terör örgütü PK*/K*K'ya yönelik başarılı bir operasyona daha imza attı.

Sema Cuya Çevlik kod adlı Zilan Azak, PK*'nın dronlu saldırılarında aktif olarak yer alan bir ter*rist olarak MİT'in hedefindeydi.

Yapılan nokta operasyon sonucunda, örgüt mensubu Zilan Azak etkisiz hale getirildi. İstihbarat Toplama ve Keşif Faaliyetlerinde Görevliydi MİT, örgüt içindeki kaynaklarından elde ettiği bilgiler doğrultusunda, Zilan Azak'ın sadece dronlu saldırılarda değil, aynı zamanda keşif ve gözetleme faaliyetlerinde de aktif olarak görev aldığını öğrendi.

Hakurk bölgesinde yürütülen bu tür faaliyetler, Türkiye'ye yönelik tehditlerin başında geliyordu.

MİT, Azak'ın yerini örgüt içindeki ajanları vasıtasıyla tespit ederek, operasyon için düğmeye bastı.

Zilan Azak’ın Örgüt İçindeki Rolü 2015 yılında üniversite eğitimini yarıda bırakarak PK*/K*K saflarına katılan Zilan Azak, Irak'ın Gare bölgesinde ağır sil*h eğitimi aldı. Örgüt yöneticileri tarafından kısa sürede keşif, gözetleme ve dronlu saldırı gibi kritik görevlerde yer almak üzere görevlendirildi.

Hakkında ter*re destek vermekten dolayı nitelikli yakalama kaydı bulunan Azak, uzun süredir MİT'in yakın takibindeydi.

Türkiye'ye Yönelik Tehdidi Ortadan Kaldırıldı Zilan Azak, Türkiye'ye yönelik istihbarat toplama, keşif/gözetleme ve dronlu saldırı gibi faaliyetlerde etkin bir rol oynuyordu.

MİT, sahadan elde edilen bilgiler doğrultusunda Azak’ı adım adım izleyerek, onun yerini kesin olarak belirledi ve nokta operasyonu gerçekleştirdi.

Bu başarılı operasyon, ter*r örgütü PK*/K*K’ya büyük bir darbe vururken, Türkiye’ye yönelik potansiyel tehditlerden birini de ortadan kaldırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Osmaniye yer fıstığını gökyüzünde tanıttı! Yamaç paraşütünde fıstık keyfi

Osmaniye yer fıstığını gökyüzünde tanıttı! Yamaç paraşütünde fıstık keyfi