Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Kızını kaybeden baba kurduğu dernekle sokaklarda güvenlik için mücadele ediyor

Kızını kaybeden baba kurduğu dernekle sokaklarda güvenlik için mücadele ediyor

Mahra Melin Pınar'ın babası Murat Pınar, sokak köpeklerinin yol açtığı tehlikelere dikkat çekerek, Hayvan Hakları Yasası'nın bir an önce çıkarılması gerektiğini vurguladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kızını kaybeden baba kurduğu dernekle sokaklarda güvenlik için mücadele ediyor
KAYNAK: İHA

Antalya’nın Serik ilçesinde, iki yıl önce sokak köpeklerinden kaçarken kamyonun altında kalan kızını kaybeden bir baba, meclis tatile girmeden sunulması planlanan Hayvan Hakları Yasası’nı destekliyor. Murat Pınar, kızının ölümünün ardından Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği’ni kurdu ve sokak köpeklerinden kaynaklanan sorunların çözülmesi için mücadele etmeye başladı.

Kızını kaybeden baba kurduğu dernekle sokaklarda güvenlik için mücadele ediyor

Taraf olmak istemiyoruz

Pınar, meclise sunulması beklenen Hayvan Hakları Yasası’nın meclise gelmesinde kendilerinin de rolü olduğunu belirtti. Pınar, 'Kızımı kaybettikten sonra 26 aydır bu konuyla ilgili çok ciddi mücadele veriyoruz, yaklaşık iki yüzü geçkin milletvekili, bakan, bakan yardımcısı ile görüşmelerimizi yaptık. Konunun buralara gelebilmesi, mecliste taşınabilmesi için çok ciddi çalışmalar yaptık. Akademisyenlerle beraber başıboş köpek sorunu raporu hazırladık, raporu her milletvekiline verdik, sorun çok ciddi. Dernek olarak, sokakta sıfır başıboş köpek politikasını destekliyoruz. Meclise gelmesi an meselesi, bu noktada devletin getireceği önce insan konulu her türlü uygulamayı, her türlü kanun değişikliğini sonuna kadar destekliyoruz. Burada 'Sokakta mı kalsınlar, uyutulsunlar mı, kısırlaştırsınlar mı, bakılsınlar mı' konusunda taraf olmak istemiyoruz. Önce insan diyebilen herkesin arkasında sonuna kadar dernek ve vatandaşlarımız olarak bulunacağız' dedi.

163 kişide bir kişinin kuduz temaslı olması çok ciddi bir durum

Pınar, derneklerinin faaliyete geçirmelerinin ardından, sokak köpeklerinin neden olduğu düşünülen kazaları takip ettiklerini belirtti. Pınar, 'Derneğimiz kurulduğu günden beri tuttuğumuz son istatistikte 44’ü çocuk 81 vatandaşımız başıboş köpek sebebiyle vefat etti. Onun haricinde de 2024 yılının ilk aylarında Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 2023 verileri var, 1 Ocak 2023-31 Aralık 2023 tarihleri arasında 438 bin köpek saldırısından yaralanan kuduz temaslı vatandaşımız var. Bu da nüfusumuza oranla 163 kişiden bir kişi mutlaka köpek saldırısına uğramış ve yaralanmış. Bazıları köpekle ilgili kuduz aşısı tedavisi görmüş, tetanoz aşısı olmuşlar, gerekli sağlık tedavileri yapılmış. 163 kişide bir kişinin kuduz temaslı olması çok ciddi bir durum, dünyada da bu konuşulur hale gelmiş' diye konuştu.

Halk sağlığı için alınacak her türlü kararı destekleyeceğiz

Pınar, devletin sıfır başıboş köpek politikasını desteklediklerini ve halk sağlığı için alınacak her türlü kararı desteklemeye devam edeceklerini vurguladı. Pınar,  'Devletin sıfır başıboş politikasına geçme kararlılığını, halk sağlığı ve güvenliği yolunda alacağı her türlü kararı desteklediğimizi ifade etmek istiyorum. İnsan hayatı mevzubahisse; çözüm metotlarının birer teferruat olduğunu, benim kızım Mahra Melin Pınar’ı, Şerife teyzeyi asla geri getiremeyeceğimizi, ölüm şeklinin Türkiye Yüzyılı'na asla uymadığını, bir kuduz ülkesi olduğumuz gerçeğini kabul edemediğimin altını çizmek isterim. Bir insanın parmağı, başıboş köpeklerin toplamından daha değerlidir. Ülkemin bir an evvel başıboş köpek tutkusundan kurtulup, sıfır başıboş köpek uygulamasına geçmesi en büyük dileğimdir' şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kuzey Kore Güney Kore'ye Balonlarla Çöp ve Dışkı Gönderdi

Kuzey Kore Güney Kore'ye Balonlarla Çöp ve Dışkı Gönderdi