Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Asayiş İstanbul’da PK*/K*K Operasyonu: 18 Gözaltı 11 Tutuklama

İstanbul’da PK*/K*K Operasyonu: 18 Gözaltı 11 Tutuklama

İstanbul’da dün ve bugün düzenlenen operasyonlarda, düğün salonunda terör örgütü PKK/KCK propagandası yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınanların sayısı 18’e yükseldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbul’da PK*/K*K Operasyonu: 18 Gözaltı 11 Tutuklama
KAYNAK: İHA

İstanbul’da dün ve bugün düzenlenen operasyonlarda, düğün salonunda terör örgütü PK*/K*K propagandası yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınanların sayısı 18’e yükseldi. Gözaltına alınıp mahkemeye çıkarılan şüphelilerin 11’i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'da dün düzenlenen operasyonda, bölücü ter*r örgütü PK*'nın propagandasını yaptıkları belirlenen 13 şüpheli yakalanmıştı. İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ile TEM ekipleri tarafından yapılan ve devam eden operasyonlarda 5 PK* yandaşının daha gözaltına alındığı öğrenildi. Böylece yakalanan şüpheli sayısı 18’e yükseldi.

Gözaltılar ve Soruşturma Devam Ediyor

Emniyet güçleri, Arnavutköy ve Esenyurt'ta sokakta, Gaziosmanpaşa'da ise bir düğünde terör örgütü PKK/KCK'nın sözde marşı eşliğinde halay çekilmesi ve terör örgütü elebaşı lehine slogan atılmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada şüphelileri gözaltına aldı. Trafikte seyir halindeki araçta örgütsel şarkı dinlediği anlara ilişkin sosyal medya paylaşımı yapan Ö.R.(36) adlı kadın da dahil olmak üzere 18 şüpheli polisteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

11 Kişi Tutuklandı

Zanlıların 11’i, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Aralarında araçta bölücü örgüt yanlısı şarkı dinlediği anlara ilişkin sosyal medya paylaşımı yapan Ö.R.’nin de olduğu 11 kişi tutuklanırken, geri kalan 7 PKK yandaşı hakkında ise ‘adli kontrol‘ hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Van'ın Gürpınar İlçesinde Boğulma Tehlikesi Geçiren 15 Yaşındaki Kız Çocuğu Kurtarıldı

Van'ın Gürpınar İlçesinde Boğulma Tehlikesi Geçiren 15 Yaşındaki Kız Çocuğu Kurtarıldı