Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş FET*'nün kilit ismi yakalandı!

FET*'nün kilit ismi yakalandı!

FET*’nün Jandarma Genel Komutanlığından sorumlu askeri mahrem imamı, Sancaktepe’de bir sitede sahte kimlikle yakalandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
FET*'nün kilit ismi yakalandı!

İstanbul'da Fetullahçı Ter*r Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FET*/P*Y) yönelik düzenlenen bir operasyon sonucunda, 2016'daki hain darbe girişimi sonrası firari olarak aranan örgütün Jandarma Genel Komutanlığı'ndan sorumlu "askeri mahrem imamı" yakalandı. Söz konusu örgüt üyesinin sahte kimlikle hareket ettiği ve uzun bir süre boyunca firari olarak kaldığı belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ile Ter*rle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun yıllardır firari olan FETÖ/PDY'nin Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki görevli askerlerden sorumlu "askeri mahrem imamı" Can U.'nun izini sürdü. Zanlının "İhsan" ve "Ahmet" kod adlarıyla örgüt içinde faaliyet gösterdiği tespit edildi.

Araç ve gereçlerin polisiye soruşturmalarla bağlantısı olmayan kişilerin üzerine kayıtlı 

Emniyet birimleri, hücre sorumlusunun faaliyetlerine aktif bir şekilde devam ettiğini belirledi. İstanbul'da bulunduğu tespit edilen örgüt üyesinin yer değiştirerek, sahte kimlikle dolaştığı ve izini kaybettirmek için kayıtsız adreslerde saklandığı anlaşıldı. "Askeri mahrem imam"ın kullandığı araç ve gereçlerin polisiye soruşturmalarla bağlantısı olmayan kişilerin üzerine kayıtlı olduğu belirlendi.

AW072357_03

ByLock'u yoğun bir şekilde kullanıyordu

İstanbul Emniyeti, daha önce yakalanan FET* üyelerinin ifadelerinde sıkça adı geçen hücre sorumlusunun son kullandığı adresi tespit etti ve operasyon için harekete geçti. Bu kişi, kripto haberleşme programı ByLock'u yoğun bir şekilde kullandığı ve başka örgüt üyelerine de bu uygulamayı yüklediği öğrenildi. Zanlı, takibe takılmamak için örgüt içinde "Mahrem İmam" olarak faaliyet gösteren diğer üyelerin kullandığı operasyonel hatlar gibi iletişim yöntemlerini kullanmış olabilir.

AW072357_02

Darbe girişimindeki rolü ve görevi hakkında detaylı bilgi verilmedi

Örgüt üyesinin 2016'daki darbe girişimi sırasındaki rolü ve görevi hakkında henüz detaylı bilgi verilmedi. Ancak söz konusu tarihten sonra Kamu Haklarından Yoksun Bırakma Kararı (KHK) ile ihraç edildiği belirtildi. Zanlı, polis sorgusunun ardından adli makamlara sevk edildi ve "Silahlı Ter*r Örgütü Üyeliği" suçundan tutuklandı.

AW072357_01

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trafikte 10 ayda 2 bin 525 kişi öldü

Trafikte 10 ayda 2 bin 525 kişi öldü