Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Fatih Camii'ndeki bıçaklı saldırıda son gelişme: Müslümanlar uyanın putları hayatınızdan çıkartın

Fatih Camii'ndeki bıçaklı saldırıda son gelişme: Müslümanlar uyanın putları hayatınızdan çıkartın

Fatih Camii'nde gerçekleşen bıçaklı saldırının anı, güvenlik kameralarına yansıdı. Olay, dün saat 19.15 sıralarında meydana geldi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Fatih Camii'nde gerçekleşen bıçaklı saldırının anı, güvenlik kameralarına yansıdı. Olay, dün saat 19.15 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, Fatih Camii içine slogan atarak giren Ö.S. isimli saldırgan, kendisini uyarmak üzere gelen cami imamı Galip Usta ve Bilal Erdem'i bıçaklayarak ağır yaraladı. İlk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan mağdurların yanı sıra saldırgan Ö.S. de gözaltına alındı.

Olay anı, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde, cami içerisinde aniden kargaşa yaşandığı ve bir kişinin imam ile bir diğer vatandaşı bıçakladığı açıkça görülüyor. Saldırıya uğrayanlar acil müdahale sonrasında hastaneye sevk edilirken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alınarak adli işlemler için teslim alındı.

Emniyetteki işlemleri devam ediyor

Fatih Camii'nde gerçekleşen saldırının ardından şüpheli Ömer Salgın'ın Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor. Salgın'ın sadece bir gün önce Bursa'da bir başka saldırı gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Dün akşam saatlerinde Fatih Camii'nde meydana gelen olayda, sloganlar atarak camiye giren Ömer Salgın, önce camii imamı Galip Usta (58) ve ardından hafızlık öğrencisi Bilal Erdem'i (20) bıçaklayarak yaralamıştı. Ağır yaralanan iki kişi sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılırken, Ömer Salgın ise Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı ve sorgulanmak üzere İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgilere göre, şüpheli Ömer Salgın'ın, olaydan bir gün önce Bursa'da bir kimyageri darp ettiği ve bu saldırının suç kaydına işlendiği ortaya çıktı. Ayrıca, Salgın'ın 2028 yılına kadar geçerli olan bir tüfek ruhsatına sahip olduğu belirlendi.

Zanlının emniyetteki işlemleri sürerken, olayın detayları ve saldırıların ardındaki motivasyon da polis tarafından titizlikle inceleniyor.

Müslümanlar uyanın putları hayatınızdan çıkartın

Dün akşam saatlerinde Fatih Camii'nde gerçekleşen olayda, imam ve hafızlık öğrencisini bıçaklayarak yaralayan zanlı Ömer Salgın'ın (40) emniyetteki işlemleri tamamlandı. Zanlının emniyette susma hakkını kullandığı öğrenildi.

Şüpheli, akşam namazı için camiye geldiğinde namaz kılarken "Müslümanlar uyanın, putları hayatınızdan çıkartın" sloganı attı. Bunun üzerine içerideki cemaat tarafından dışarı çıkarılan Salgın, ilerleyen saatlerde tekrar camiye dönerek cami imamı Galip Usta ve hafızlık öğrencisi Bilal Erdem'i bıçaklayarak yaraladı. Zanlı daha sonra olay yerinden kaçarken cami güvenlik güçleri ve polis tarafından yakalandı.

Ömer Salgın'ın emniyetteki işlemleri sürerken, ifadesinde susma hakkını kullandığı belirtildi. Ayrıca, zanlının yapılan alkol ve uyuşturucu testlerinin negatif çıktığı kaydedildi.

Olaydan bir gün önce Bursa'da bir arkadaşını darp ettiği tespit edilen şüphelinin babası Hüseyin Salgın da emniyete gelerek ifade verdi. Babanın ifadesinde, "Oğlum iki evlilik yaptı. İkisinden de boşandı. Daha önce böyle değildi. Ama son zamanlarda değişmeye başladı" dediği öğrenildi.

Şüpheli Ömer Salgın, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’nın Yeni Lezzet Akımı: Mantar Döner

Antalya’nın Yeni Lezzet Akımı: Mantar Döner