Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Diyarbakır'da Düğün Salonunda Dehşet Saçmıştı! İstenen Ceza Belli Oldu

Diyarbakır'da Düğün Salonunda Dehşet Saçmıştı! İstenen Ceza Belli Oldu

Diyarbakır'da bir düğün salonunda patlayan silahlarla damat ile bir çocuğun yaralanmasının ardından, sanık hakkında ağır hapis cezası talebiyle dava açıldı. İddianamede, şüphelinin öldürme amacıyla hareket ettiği ve suçlamaların detaylı bir şekilde ortaya konduğu belirtildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Diyarbakır'da Düğün Salonunda Dehşet Saçmıştı! İstenen Ceza Belli Oldu
KAYNAK: İHA

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bir düğün salonunda patlayan silahlarla damat ile bir çocuğu yaralayan sanık S.A. hakkında üç ayrı suçtan 15 ila 26 yıl arasında değişen hapis cezaları talebiyle dava açtı.

5 Eylül 2023 tarihinde Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesindeki bir düğün salonunda gerçekleşen olayda, kına gecesi merasiminde bulunan gelin F.A. ile damat A.E. salona girdikleri sırada S.A. adlı şüpheli tarafından tabancayla ateş açıldı. Bu saldırıda damat A.E. ve kına gecesi merasimine katılan akrabalarından E.K. yaralandı. Ağır yaralanan damat acilen hastaneye kaldırılırken, yaralanan çocuk sağlık ekiplerince başka bir hastaneye sevk edildi. Polis ekipleri tarafından yakalanan S.A. gözaltına alındı ve mahkeme tarafından tutuklandı.

15 Yıldan 26 Yıla Kadar Hapis Talebi3

Arka Plan ve İddianame Detayları

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, S.A.'nın yaklaşık üç yıl önce F.A.'yı ailesinden istemesine rağmen evliliğin gerçekleşmediği ve daha sonra F.A.'nın başka biriyle evleneceğini öğrenmesi üzerine plan yaptığı belirtildi. İddianamede, olay tarihinde şüphelinin kendi köyünden kente gelerek düğün salonunda beklediği ifade edildi. S.A.'nın düğün salonuna gelir gelmez tabancayla damada yakın mesafeden ateş ettiği ve bu saldırı sonucunda damat A.E.'nin hayati tehlike geçirecek şekilde yaralandığı vurgulandı. Ayrıca, ateş ederken kurşunlardan birinin E.K.'ye isabet ettiği ve çocuğun hayati fonksiyonlarını ciddi şekilde etkileyecek şekilde yaralandığı belirtildi.

15 Yıldan 26 Yıla Kadar Hapis Talebi415 Yıldan 26 Yıla Kadar Hapis Talebi6

Suçlamalar ve Cezai Talep

İddianamede, S.A.'nın "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs", "olası kastla kasten yaralama" ve "ruhsatsız ateşli silahla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma" suçlarından yargılanacağı ve 15 ila 26 yıl arasında değişen hapis cezaları istendiği öğrenildi.

15 Yıldan 26 Yıla Kadar Hapis Talebi2

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Torbalı'da Doktora Sopalarla Saldıran Üç Kişiye Hapis Cezası Verildi!

Torbalı'da Doktora Sopalarla Saldıran Üç Kişiye Hapis Cezası Verildi!