Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Ayvalık’ta Korkutan Yangın

Ayvalık’ta Korkutan Yangın

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, çöplük civarında başlayan yangın, şiddetli poyrazın etkisiyle hızla makilik alana sıçradı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, çöplük civarında başlayan yangın, şiddetli poyrazın etkisiyle hızla makilik alana sıçradı. Kısa sürede geniş bir alana yayılan alevler, Sarımsaklı plajının da bulunduğu ormanlık alana doğru ilerliyor.

Yangına havadan Orman Bakanlığı’na ait 4 uçak ve 2 helikopter ile müdahale ediliyor. Karadan ise 5 arazöz, 2 su ikmal aracı, 2 ilk müdahale aracı, iş makineleri ve 60 personel yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor. Balıkesir Büyükşehir ve Ayvalık Belediyelerine ait ekipler de söndürme çalışmalarına katılıyor.

Edinilen bilgiye göre, yangın poyrazın etkisiyle hızla yayılarak ormanlık alanı tehdit etmeye başladı. Sarımsaklı plajının bulunduğu bölgeye doğru ilerleyen yangın, şiddetli rüzgar sebebiyle Küçükköy ve Sarımsaklı istikametine doğru hızla ilerliyor.

Yangın kontrol altına alındı

Edinilen bilgiye göre, Ayvalık'ta çöplük yakınlarında başlayan yangın poyrazın etkisiyle makilik alana sıçradı. Kısa sürede tutuşan otlar yüzünden geniş bir alana yayılan alevler, ormanlık alanı tehdit etmeye başladı. Sarımsaklı Plajı'nın bulunduğu bölgeye doğru ilerleyen yangına havadan Orman Bakanlığı'na ait 4 uçak ve 2 helikopter ile karadan ise 5 arazöz 2 su ikmal aracı, 2 ilk müdahale aracı, iş makineleri ve 60 personel ile müdahale edilirken ot yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı. İş makineleriyle önü kesilen yangın alanında soğutma çalışmaları yapılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Nacho Fernandez Real Madrid'e veda ediyor

Nacho Fernandez Real Madrid'e veda ediyor